AdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisementAdvertisement

ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πώς θα αναδείξετε τις φυσικές σας μπούκλες


Ελένη Τσούτση

17 Νοεμβρίου 2022

Πώς θα αναδείξετε τις φυσικές σας μπούκλες
Με τα παρακάτω tips θα αποκτήσετε τις μπούκλες των ονείρων σας

Τα φυσικά σγουρά μαλλιά είναι πολύ όμορφα, έχουν όγκο, έχουν υπέροχες μπούκλες, όμως είναι δύσκολα στο χτένισμα, στην περιποίηση και στο styling, φριζάρουν πολύ εύκολα και μπερδεύονται. Όσες δεν τις έχουν παρακαλούν να μπορούσαν να τις αποκτήσουν ενώ οι σγουρομάλλες συχνά εύχονται να μπορούσαν να ισιώσουν πιο εύκολα τα μαλλιά τους.

Όταν όμως τα φυσικά σγουρά ή σπαστά μαλλιά είναι περιποιημένα, τότε το αποτέλεσμα είναι απλά υπέροχο. Αρκεί να βρείτε τη σωστή περιποίηση για τα δικά σας μαλλιά και να συμμορφωθείτε με τους κανόνες της φυσικής σας τρίχας.

Δείτε παρακάτω μερικά tips που θα σας λύσουν τα χέρια:

  • 1. Χρησιμοποιήστε ειδικά σαμπουάν για φυσικά σγουρά μαλλιά, που περιέχουν μαλακτικούς παράγοντες.
  • 2. Αν σας αρέσει να ισιώνετε τα φυσικά σγουρά μαλλιά σας, τότε προτιμήστε ειδικά σαμπουάν που προσφέρουν εύκολο ίσιωμα.
  • 3. Μετά το λούσιμο να ξεπλένετε τα μαλλιά σας με κρύο νερό, έτσι κλείνουν τα λέπια των τριχών και τα μαλλιά είναι πιο μαλακά, λαμπερά και το πιο σημαντικό δεν φριζάρουν. Το ίδιο πρέπει να κάνετε και με το πιστολάκι, αν το χρησιμοποιήσετε για κάποιο χτένισμα, τότε στο τέλος βάλτε τον διακόπτη στον κρύο αέρα.
  • 4. Το μαλακτικό μαλλιών καλό είναι να μένει στα μαλλιά, προτιμήστε τις leave in φόρμουλες που προλαμβάνουν το φριζάρισμα και διατηρούν τα μαλλιά μαλακά και λαμπερά.
  • 5. Μη χτενίζετε τα μαλλιά σας όσο είναι βρεγμένα, γιατί οι τρίχες είναι πολύ ευαίσθητες και μπορεί να σπάσουν πολύ εύκολα. Καλό είναι να χτενίζετε τα μαλλιά σας όταν είναι νωπά και πάντα με μια χτένα με χοντρά δόντια.
  • 6. Το χτένισμα των μαλλιών έχει την τεχνική του, ξεκινήστε πρώτα από τις άκρες και συνεχίστε ανεβαίνοντας σταδιακά 3-4 εκατοστά, τούφα-τούφα. Αν αρχίσετε να χτενίζετε από την κορυφή είναι σίγουρο ότι θα δημιουργηθούν πολλοί κόμποι και θα σπάσουν πολλές τρίχες.
  • 7. Κάντε διάλειμμα από το πιστολάκι και το ψαλίδι ισιώματος. Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά, ειδικά το καλοκαίρι. Δεν θα πιστεύετε πόσο μαλακά και λαμπερά θα είναι τα μαλλιά σας.
  • 8. Αν βιάζεστε και δεν έχετε χρόνο να περιμένετε, στεγνώστε τα μαλλιά σας με το πιστολάκι στην πιο χαμηλή του θερμοκρασία ή στον κρύο αέρα.
  • 9. Αν επιμένετε στα προϊόντα styling με υψηλή θερμοκρασία, τότε χρησιμοποιήστε ειδικά spray ή serum που προστατεύουν τα μαλλιά και προσφέρουν πιο εύκολο χτένισμα.