ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Το budget σου δεν βγαίνει για βαφή κάθε μήνα; Να τι μπορείς να κάνεις


Ελένη Τσούτση

10 Ιανουαρίου 2023

Το budget σου δεν βγαίνει για βαφή κάθε μήνα; Να τι μπορείς να κάνεις
Pexels
Δείτε πώς μπορείτε να μειώσετε τις επισκέψεις στο κομμωτήριο

Το κομμωτήριο είναι ένας από τους αγαπημένους μας χώρους που χαλαρώνουμε και απολαμβάνουν τις υπηρεσίες των ειδικών. Προσωπικά ενθουσιάζομαι κάθε φορά που κλείνω το καθιερωμένο ραντεβού μου αφού ξέρω καλά πόσο ανανεωμένη θα αισθανθώ!

Βέβαια κάνοντας τον προϋπολογισμό της νέας χρονιάς φαντάζομαι όλες μας πρέπει να σκεφτούμε καλύτερα τα έξοδά μας. Οι συχνές επισκέψεις σίγουρα θα δυσκολέψουν τον προϋπολογισμό, τι μπορούμε να κάνουμε όμως για να βρούμε τη μέση λύση ανάμεσα στην οικονομία και στο υπέροχο χρώμα στα μαλλιά μας;

To πρώτο βήμα είναι να είστε ειλικρινείς τόσο με τον εαυτό σας όσο όμως και με τον hair colorist σας. Τι σημαίνει αυτό; Να του εξηγήσετε ότι έχετε συγκεκριμένο budget να διαθέσετε ώστε να σας κατευθύνει ανάλογα και να επιλέξει μια απόχρωση που δεν θα χρειάζεται συχνή συντήρηση.

Jenny.Gr
Pexels

Αφού λοιπόν δημιουργήσετε έναν ετήσιο προϋπολογισμό για το τι μπορείτε να «αντέξετε» οικονομικά, μην αισθανθείτε αμήχανα να το επικοινωνήσετε στον κομμωτή σας, ώστε να σας συμβουλέψει. «Ένας καλός hair colorist θέλει να σου δώσει επιλογές», αναφέρει η Genna Still, hair colorist στο Spoke & Weal στη Νέα Υόρκη.

Ανάλογα με τα αποτελέσματα που θέλετε και το χρώμα που έχετε, μπορεί να σας προτείνουν να μεταβείτε σε μια πιο ομοιόμορφη απόχρωση και να πληρώνετε λιγότερα κάθε φορά.

Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι το χρώμα των μαλλιών σας είναι απλό και δεν πρόκειται να βρεθεί λύση, μπορεί να εκπλαγείτε. Ας υποθέσουμε ότι έχετε σκούρα μαλλιά και συνηθίζετε να πηγαίνετε μια φορά το μήνα για μια μόνο διαδικασία για να καλύψετε τα γκρίζα σας: «Αν χρησιμοποιείτε σαμπουάν μόνο μία φορά την εβδομάδα ή κάθε δεύτερη εβδομάδα, ίσως μπορέσω να σας μεταφέρω σε ένα ημιμόνιμο χρώμα που ξεθωριάζει πιο αργά», αναφέρει η Genna Still στο «Τhe Cut».

Jenny.Gr
Pexels

Όσο λιγότερο σαμπουάν, τόσο πιο αργά ξεθωριάζει το χρώμα.

Ακόμη, αν θέλετε να πειραματιστείτε μόνες σας πρέπει να το σκεφτείτε καλά. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται να κάνετε κάποια πράγματα μόνοι σας για να εξοικονομήσετε χρήματα. Αλλά για παράδειγμα, αν θέλετε να διατηρήσετε τα μαλλιά σας κόκκινα (η απόχρωση ξεθωριάζει γρήγορα επειδή τα μόρια της βαφής είναι μεγαλύτερα από άλλα χρώματα και δεν διεισδύουν βαθιά στα μαλλιά, επομένως είναι πιο ευαίσθητα στο ξέβγαλμα), ο χρωματιστής σας μπορεί να προτείνει το κατάλληλο μαλακτικό ώστε να διατηρηθεί ακόμη περισσότερο το χρώμα.

Τα donts για τα βαμμένα μαλλιά:

  • Καλό είναι να προστατεύετε τα μαλλιά σας από τη θερμότητα. Το σίδερο ισιώματος και το ψαλίδι για μπούκλες τα καταπονούν και πρέπει να απλώσετε στα μαλλιά σας προηγουμένως ένα προϊόν προστασίας από τη θερμότητα.
  • Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε το κατάλληλο σαμπουάν και μαλακτικό για τα βαμμένα σας μαλλιά, ενώ η χρήση ενός λαδιού για την ενυδάτωση των ακρών είναι απαραίτητη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.