ΟΜΟΡΦΙΑ SKINCARE

Αυτό το συστατικό αποκαλούν οι δερματολόγοι «θαυματουργό»


Ελένη Τσούτση

10 Ιανουαρίου 2023

Αυτό το συστατικό αποκαλούν οι δερματολόγοι «θαυματουργό»
Instagram/ @clickmyworld
Το υαλουρονικό οξύ θα σας χαρίσει μια πιο φρέσκια και λαμπερή εμφάνιση

Το υαλουρονικό οξύ όπως λένε οι skin experts κάνει θαύματα. Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με αυτό το συστατικό που αλλάζει το δέρμα, να σας πούμε ότι το υαλουρονικό οξύ είναι μια φυσική ένωση που βρίσκεται στο δέρμα και μειώνεται με την ηλικία. Επιπλέον, είναι super ενυδατικό, ένα γραμμάριο υαλουρονικού οξέος μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε μέχρι και 6 λίτρα νερού, στο δέρμα σας.

Μπορείτε λοιπόν τώρα να φανταστείτε πόσο δυνατός και πολύτιμος μπορεί να είναι ο ορός ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν που περιέχει υαλουρονικό οξύ; Από την πρώτη εφαρμογή προσφέρει υγρασία στις στοιβάδες του δέρματος.

Η επένδυση σε ένα καλό προϊόν που διαθέτει υαλουρονικό οξύ είναι ένας εύκολος τρόπος για να ενισχύσετε την υγεία του δέρματός σας. Αρκεί καθημερινά, πρωί και βράδυ να εφαρμόζετε μια μικρή ποσότητα και να κάνετε ελαφρύ μασάζ. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα απολαμβάνετε υπέροχα αποτελέσματα.

Jenny.Gr
Pexels

Τα οφέλη του υαλουρονικού οξέος:

• Είναι μια φυσική ουσία του οργανισμού που συγκρατεί το νερό και βρίσκεται στο δέρμα ανάμεσα στα κύτταρα και τις ίνες κολλαγόνου και διατηρεί την φυσική δομή, την ελαστικότητα και την σφριγηλότητα του δέρματος.

• Ρυθμίζει την ανανέωση των κυττάρων και την παραγωγή του κολλαγόνου.

• Τα μόρια του έχουν την ιδιότητα να συγκρατούν 1000 περισσότερο νερό από το βάρος τους, με αποτέλεσμα να διατηρείται η υγρασία του δέρματος, για το λόγο αυτό θεωρείται ιδανικό για το αφυδατωμένο και ξηρό δέρμα.

• Έχει ισχυρή αντιρυτιδική και αντιοξειδωτική δράση και για αυτό χρησιμοποιείται συχνά σε προϊόντα κατά της γήρανσης του δέρματος.

• Στα καλλυντικά το υαλουρονικό οξύ προέρχεται από εκχυλίσματα φυσικών ουσιών ή είναι προϊόν βιοτεχνολογίας. Οποιαδήποτε είναι η προέλευση του είναι απόλυτα ασφαλές για το δέρμα και δεν προκαλεί παρενέργειες.

• Όταν χρησιμοποιείται τοπικά (καλλυντικό προϊόν) δημιουργεί ένα φράγμα υγρασίας στο δέρμα αφήνοντας το μαλακό και απαλό, αυξάνει την αντοχή του και βελτιώνει την επουλωτική και αναπλαστική ιδιότητα του.

• Όταν εφαρμόζεται σε ενέσιμη μορφή, το υαλουρονικό οξύ προσφέρει στο δέρμα σφριγηλότητα, όγκο, ελαστικότητα και ενυδάτωση ενώ παράλληλα γεμίζει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.