ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Θέλετε εντυπωσιακές μπούκλες; Διαλέξαμε τα καλύτερα ψαλίδια της αγοράς για να τις πετύχετε


Ελένη Τσούτση

13 Ιανουαρίου 2023

Θέλετε εντυπωσιακές μπούκλες; Διαλέξαμε τα καλύτερα ψαλίδια της αγοράς για να τις πετύχετε
Instagram/@Negin Mirsalehi
Αν έχετε το κατάλληλο ψαλίδι για τον τύπο των μαλλιών σας τότε θα έχετε υπέροχες μπούκλες

Πολλά tutorials για το πώς να κάνετε μπούκλες τα μαλλιά σας ξεκινούν με το προφανές: Βρείτε το καλύτερο σίδερο/ψαλίδι για μπούκλες. Όσο αυτονόητο και αν σας ακούγεται είναι το βασικότερο βήμα αφού ακόμη και αν είστε αρχάριες, αν έχετε το κατάλληλο ψαλίδι για τον τύπο των μαλλιών σας τότε θα έχετε υπέροχες μπούκλες.

Οι μπούκλες άλλωστε συνεχίζουν να είναι ένα από τα πιο stylish χτενίσματα τα τελευταία χρόνια και πλέον οι τάσεις τις θέλουν όλο και πιο glam. Αν έχετε επενδύσει στα κατάλληλα προϊόντα για να τις δημιουργήσετε μόνες σας και δεν έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε, τότε ένα εργαλείο ιδανικό για μπούκλες θα σας λύσει τα χέρια.

Τι είδους συσκευές για μπούκλες υπάρχουν;

Πρώτα από όλα πρέπει να κάνετε διάκριση μεταξύ των διαφορετικών τύπων σίδερων για μπούκλες. Τα πιο συνηθισμένα σίδερα για μπούκλες κατασκευάζονται με κεραμική επίστρωση. Αυτή τείνει να διαχέει τη θερμότητα ομοιόμορφα για να εξασφαλίσουν λεία, λαμπερά αποτελέσματα - και είναι μια εξαιρετική επιλογή για άτομα με πιο λεπτά μαλλιά. «Συνιστώ να επιλέξετε ένα σίδερο με κεραμική επίστρωση και προσαρμόσιμες ρυθμίσεις θερμότητας», αναφέρει ο κομμωτής των σταρς, Joseph Maine στο Glamour.

Jenny.Gr
Pexels

Αυτά τείνουν να είναι λιγότερο επιβλαβή για τα μαλλιά, ενώ η ρυθμιζόμενη θερμοκρασία σάς επιτρέπει να τα προσαρμόσετε στις ανάγκες του τύπου των μαλλιών σας. Τα λεπτά μαλλιά απαιτούν λιγότερη θερμότητα από τα πυκνά μαλλιά· η ιδανική θερμοκρασία για λεπτά μαλλιά δεν θα είναι μεγαλύτερη από 150 oC, ενώ τα πιο πυκνά μαλλιά μπορούν να αντέξουν υψηλότερη θερμοκρασία από 180 oCεως 200 oC.

Έπειτα, υπάρχει το σίδερο από τιτάνιο, το οποίο οι επαγγελματίες στυλίστες τείνουν να λατρεύουν για πιο πυκνά μαλλιά, καθώς είναι πιο ανθεκτικό και «κρατάει» τις μπούκλες για περισσότερο χρόνο στη θέση τους.

Jenny.Gr
Pexels

Η τουρμαλίνη είναι ένα άλλο υλικό που εμφανίζεται στις περιγραφές των προϊόντων - τείνει να είναι μια σταθερή επιλογή για άτομα με φριζαρισμένα ή ταλαιπωρημένα μαλλιά, καθώς εκπέμπει αρνητικά ιόντα που αντιδρούν με τα θετικά στα μαλλιά σας για να ελαχιστοποιήσουν τη θαμπάδα και το φριζάρισμα.

Οι εκπτώσεις έχουν ξεκινήσει και αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία για να επενδύσετε σε ένα τέτοιο εργαλείο. Σίγουρα στα most wanted βρίσκονται και οι συσκευές για μπούκλες.

Tips: Πριν χρησιμοποιήσετε το εργαλείο για μπούκλες μη ξεχάσετε να εφαρμόσετε ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν στα μαλλιά σας. Ακόμη, αν θέλετε ανεπιτήδευτες και όχι «στημένες» μπούκλες μόλις τελειώσετε με τον σχηματισμό τους, ψεκάστε τα μαλλιά σας με λακ και χτενίστε με απαλές κινήσεις με μία βούρτσα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.