ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Candlelit brunette: Το χρώμα που θα χαρίσει φως και λάμψη στο πρόσωπό σας


Ελένη Τσούτση

19 Ιανουαρίου 2023

Candlelit brunette: Το χρώμα που θα χαρίσει φως και λάμψη στο πρόσωπό σας
Instagram/@ graceliliehair
Αν θέλετε να χαρίσετε φως και ζεστασιά στα μαλλιά σας τότε η νέα τάση που λέγεται «candlelit brunette» ήρθε για να χαρίσει όσα ζητάτε

Ενώ τα 00s ήταν η δεκαετία όπου το ξανθό κυριαρχούσε, τα τελευταία χρόνια έχουμε κατακλυστεί από πιο καστανές αποχρώσεις. Ένα νέο trend του 2023 είναι ο συνδυασμός του ξανθού με το μελαχρινό με έναν ισορροπημένο τρόπο ώστε το αποτέλεσμα να δείχνει φυσικό.

Το πιο πρόσφατο trending χρώμα είναι το candlelit brunette, δηλαδή «μελαχρινή υπό το φως των κεριών». Είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται: μια μελαχρινή απόχρωση αναμεμειγμένη με απαλές, ελαφριές ξανθές ανταύγειες , σαν τη λάμψη ενός κεριού.

Ο συγκεκριμένος όρος έχει ήδη πάνω από 7,5 εκατομμύρια προβολές στο TikTok και μάλιστα σύμφωνα με τους hair experts είναι η τάση είναι τόσο δημοφιλής λόγω της ελάχιστης συντήρησής της. «Λόγω των πιο ζεστών τόνων, λειτουργεί τόσο για το καλοκαίρι όσο και για το χειμώνα, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεστε δραστικά μέτρα για να το διατηρήσετε φρέσκο», αναφέρει η hair stylist Grace Robinson,στο Stylist.

«Πιστεύω ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δοκιμάσετε το χρώμα αν δεν είχατε ποτέ balayage στο παρελθόν», λέει. Ενώ οι πιο ζεστοί τόνοι ταιριάζουν συνήθως στα περισσότερα άτομα με πιο σκούρα μαλλιά, η Robinson προτείνει να ζητάτε πάντα συμβουλές από τον hair colorist σας, καθώς γνωρίζει καλύτερα τους τόνους του δέρματός σας και τι σας ταιριάζει περισσότερο.

Όσο για το τι να ζητήσετε από τον κομμωτή σας, η Robinson προτείνει να ζητήσετε ένα «χαμηλό balayage με ζεστούς τόνους στα μεσαία μήκη και τις άκρες». Ο στόχος είναι να μην υπάρχουν γραμμές, καθώς το βασικό χρώμα των μαλλιών σας πρέπει να «αφομοιωθεί» με τις ανταύγειες με φυσικό τρόπο ώστε να δείχνει ομοιόμορφο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.