ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

6 tips για να έχεις τις πιο όμορφες μπούκλες και τον χειμώνα


Ελένη Τσούτση

21 Ιανουαρίου 2023

6 tips για να έχεις τις πιο όμορφες μπούκλες και τον χειμώνα
Instagram/ @clickmyworld
Δείτε παρακάτω 5+1 tips που θα σας λύσουν τα χέρια και θα σας χαρίσουν υπέροχες φυσικές μπούκλες

Συνήθως όσες γυναίκες έχουν φυσικά σγουρά μαλλιά, επιθυμούν ίσια και λεία. Το αντίθετο συμβαίνει στις γυναίκες με ίσια μαλλιά, καθώς θα ήθελαν να έχουν σγουρά μαλλιά με όγκο! Από ότι φαίνεται σχεδόν πάντα, θέλουμε ότι δεν έχουμε.

Όσες έχετε φυσικά σγουρά μαλλιά όμως, αν ακολουθήσετε ορισμένα tips για τον τρόπο που περιποιείστε τα μαλλιά σας, θα έχετε ελαστικές μπούκλες με λαμπερή και υγιή όψη.

1. Χρησιμοποιήστε ειδικά σαμπουάν για φυσικά σγουρά μαλλιά, που περιέχουν μαλακτικούς παράγοντες. Δώστε σημασία στα προϊόντα που λούζετε τα μαλλιά σας, καθώς αυτό είναι η αρχή όλων! Το μαλακτικό μαλλιών καλό είναι να μένει στα μαλλιά, προτιμήστε τις leave in φόρμουλες που προλαμβάνουν το φριζάρισμα και διατηρούν τα μαλλιά μαλακά και λαμπερά.

2. Μετά το λούσιμο μπορείτε να ξεπλένετε τα μαλλιά σας με κρύο νερό, έτσι κλείνουν τα λέπια των τριχών και τα μαλλιά είναι πιο μαλακά, λαμπερά και το πιο σημαντικό δεν φριζάρουν – πράγμα που συμβαίνει συχνά στα σγουρά μαλλιά. Το ίδιο πρέπει να κάνετε και με το πιστολάκι, αν το χρησιμοποιήσετε για κάποιο χτένισμα, τότε στο τέλος βάλτε τον διακόπτη στον κρύο αέρα.

Jenny.Gr
Instagram/ @clickmyworld

3. Προτιμήστε να χτενίσετε τα μαλλιά σας όταν είναι νωπά, καθώς οι πολύ βρεγμένες τρίχες είναι πολύ ευαίσθητες και μπορεί να σπάσουν πολύ εύκολα. Ακόμη, η ιδανική χτένα έχει χοντρά δόντια.

4. Όταν χτενίζετε τα μαλλιά σας , ξεκινήστε πρώτα από τις άκρες και συνεχίστε, ανεβαίνοντας σταδιακά 3-4 εκατοστά, τούφα-τούφα.

5. Κάντε δύο φορές τις εβδομάδα μάσκες μαλλιών για ενυδάτωση, προστασία και λάμψη.

6. Τέλος, το πιο συχνό είναι να δυσκολεύεστε να επιλέξετε κούρεμα, καθώς φοβάστε για το αποτέλεσμα οπότε καλό είναι να αποφύγετε τα κουρέματα με ίσιο μήκος στις άκρες. Ζητήστε από τον κομμωτή σας να σας αραιώσει τα μαλλιά στις άκρες, με ελάχιστη διαφορά μήκους, ώστε να πέφτουν όμορφα και να μη φουντώνουν.