ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Tea Τree Oil: To έλαιο για να πείτε αντίο στην πιτυρίδα και την λιπαρότητα


Ελένη Τσούτση

9 Φεβρουαρίου 2023

Tea Τree Oil: To έλαιο για να πείτε αντίο στην πιτυρίδα και την λιπαρότητα
Instagram/@ EMMA LOU
Το αγαπημένο συστατικό μπορεί να βοηθήσει στην αναζωογόνηση των μαλλιών σας. Δείτε πώς να το χρησιμοποιήσετε

Τα έλαια που χαρίζουν λάμψη και ενδυναμώνουν τα μαλλιά μας είναι πολλά. Ένα όμως ξεχωρίζει και αναφερόμαστε στο tea tree oil (τεϊόδεντρο). Είναι η καλύτερη φυσική θεραπεία για την πιτυρίδα, χαρίζει θρέψη και ενισχύει την τρίχα. Ένας μοναδικός συνδυασμός που θα σας πείσει να το βάλετε στην ρουτίνα σας.

Τι είναι το έλαιο τεϊόδεντρου;

Το τεϊόδεντρο, γνωστό και ως έλαιο Melaleuca, είναι ένα αιθέριο έλαιο που προέρχεται από τα φύλλα του δέντρου τσαγιού στην Αυστραλία. Εκτός από τη φροντίδα των μαλλιών σας, μπορεί να ενυδατώσει και την επιδερμίδα σας.

Ποια είναι τα οφέλη του ελαίου τεϊόδεντρου;

Το συγκεκριμένο έλαιο είναι γνωστό για τις φυσικές αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες και έχει μια σειρά από οφέλη για τα μαλλιά. Πιο αναλυτικά, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης της πιτυρίδας, στη μείωση του ερεθισμού του τριχωτού της κεφαλής και στη μείωση της παραγωγής υπερβολικού σμήγματος.

Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για όσους έχουν ξηρό, ή λιπαρό τριχωτό ή που αντιμετωπίζουν πιτυρίδα ή τριχόπτωση. Οι αντισηπτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητές του μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του μύκητα που προκαλεί πιτυρίδα.

Οποιοσδήποτε μπορεί να επωφεληθεί από το έλαιο τεϊόδεντρου, αν και είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν πρέπει να εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα, εκτός αν αραιωθεί πρώτα. Χρειάζεται να δώσετε μεγάλη προσοχή καθώς μπορεί να αισθανθείτε ερεθισμό, ξεφλούδισμα και ξηρότητα από το έλαιο τεϊόδεντρου αν το εφαρμόσετε απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής χωρίς να αραιώσετε το προϊόν.

Jenny.Gr
Pexels

Όσοι έχουν ευαίσθητο δέρμα θα πρέπει να προσπαθήσουν να αποφύγουν τη χρήση ελαίου τεϊόδεντρου», τονίζουν οι ειδικοί. Καλό είναι να
Δοκιμάσετε μια μικρή ποσότητα στο χέρι για να αποφύγετε τις αρνητικές επιπτώσεις.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το τεϊόδεντρο;

Tο έλαιο τεϊόδεντρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους: «Αν ψάχνετε για μια θεραπεία για το τριχωτό της κεφαλής, ανακατέψτε μερικές σταγόνες έλαιο τεϊόδεντρου με ένα λάδι αμυγδαλέλαιου ή λάδι jojoba, και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Αφήστε το για 15-30 λεπτά πριν λούσετε τα μαλλιά σας. Plus, λειτουργεί καλά και με άλλα φυσικά συστατικά όπως η αλόη βέρα ή το λάδι καρύδας.

«Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται με προϊόντα που περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες ή με προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ», προειδοποιεί η ειδικός Leave στο Bazaar. Αν έχετε ξηρά ή εύθραυστα μαλλιά, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε το έλαιο τεϊόδεντρου με μέτρο. Η υπερβολική χρήση του ελαίου μπορεί να αφαιρέσει τα μαλλιά από τη φυσική τους υγρασία, οδηγώντας σε μη επιθυμητά αποτελέσματα.

Jenny.Gr
Pexels

Πόσο συχνά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το έλαιο τεϊόδεντρου;

Η συχνότητα θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες σας. Για όσες θέλουν να μειώσουν τον ερεθισμό ή την ξηρότητα του τριχωτού, το tea tree oil μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθημερινά. Όσες θέλουν να μειώσουν την εμφάνιση της πιτυρίδας μπορούν να το χρησιμοποιούν εβδομαδιαίως. Μια μόνο δοκιμή θα σας πείσει αφού θα εντυπωσιαστείτε από τα «νέα» σας μαλλιά!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.