ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Νιώθεις ξηρά τα μαλλιά σου; Δες πώς θα τα αναζωογονήσεις


Ελένη Τσούτση

3 Αυγούστου 2023

Νιώθεις ξηρά τα μαλλιά σου; Δες πώς θα τα αναζωογονήσεις
Instagram/@Zoë Pastelle
Αυτό το καλοκαίρι πες αντίο στα ξηρά μαλλιά με τα παρακάτω tips

Η έντονη ξηρότητα των μαλλιών αντιμετωπίζεται κυρίως με την ενυδάτωση. Αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι πρέπει να περάσεις περισσότερες ώρες στο μπάνιο σου και να ρίχνεις ακόμα περισσότερο σαμπουάν. Αντιθέτως καλό είναι να εφαρμόζεις λιγότερο σαμπουάν και περισσότερο conditioner. Δοκίμασε αυτή τη μικρή αλλαγή στο λουσιμό και με ευχαριστείς αργότερα.

Τόσο οι απότομες κινήσεις με τη χτένα, όσο και οι υψηλές θερμοκρασίες στα εργαλεία styling και το συχνό λούσιμο αγριεύουν τη τρίχα όλο και περισσότερο. Τα μαλλιά λοιπόν χρειάζονται αναδόμηση με τους σωστούς συμμάχους.

Πρώτα από όλα, το αντηλιακό μαλλιών πρέπει να προσθεθεί στο νεσεσέρ σου αφού είναι το προϊόν που τα προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου, διατηρώντας το χρώμα τους και κρατώντας τα μαλλιά, ενυδατωμένα και λαμπερά. Τo ψεκάζουμε μία ώρα περίπου πριν την έκθεσή μας στον ήλιο και φροντίζουμε να το ανανεώνουμε όση ώρα κάνουμε ηλιοθεραπεία. Επιπλέον, στην αγορά υπάρχουν προϊόντα ανάλογα για τον τύπο της τρίχας -αντηλιακά μαλλιών για ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά, για βαμμένα, αλλά και φυσικά.

Jenny.Gr

Οι hair experts συμβουλεύουν να μη χτενίζουμε τα μαλλιά μας, όταν είναι βρεγμένα. Ο λόγος είναι ότι είναι πιο ευαίσθητα και σπάνε πιο εύκολα. Πρέπει πρώτα να τα στεγνώνουμε με πιστολάκι ή να τα αφήνουμε να στεγνώνουν φυσικά και στη συνέχεια να τα βουρτσίζουμε ξεκινώντας μάλιστα από τις άκρες και ανεβαίνοντας προς τις ρίζες. Προτείνουν ακόμη για να ενισχύσουμε την υγεία στις άκρες, να χρησιμοποιούμε ενυδατικό λάδι. Μία μικρή ποσότητα αρκεί για να ενυδατώσουμε αλλά και να μαλακώσουμε τις άκρες και να μπορέσουμε να τις χτενίσουμε, όταν είναι στεγνές.

Τα παρακάτω λαδάκια θα σε βοηθήσουν να επαναφέρεις τα μαλλιά σου στην αρχική τους κατάσταση και να είναι λαμπερά και υγιή και πάλι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.