ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Θεραπεία κερατίνης: Τι πρέπει να προσέξεις πριν τη δοκιμάσεις


Ελένη Τσούτση

23 Σεπτεμβρίου 2023

Θεραπεία κερατίνης: Τι πρέπει να προσέξεις πριν τη δοκιμάσεις
Μάθε τα πάντα για την κερατίνη

Τα ίσια μαλλιά ήταν ανέκαθεν τάση και ζητούμενo για πολλές γυναίκες οι οποίες καταφεύγουν στην κερατίνη
Είναι γεγονός ότι το ίσιωμα είτε με το σεσουάρ ή το σίδερο χρειάζεται αρκετό χρόνο και δεν βολεύει καθόλου, ειδικά όταν ετοιμαζόμαστε βιαστικά το πρωί. Υπάρχει όμως λύση που ίσως γνωρίζετε ήδη και είναι η ισιωτική θεραπεία κερατίνης.

Η ισιωτική θεραπεία κερατίνης κάνει τα μαλλιά ίσια, λαμπερά και απαλά. Μάλιστα, απευθύνεται κυρίως σε όσες έχουν σπαστά ή πολύ σγουρά μαλλιά.

Eίναι μία θεραπεία που βασίζεται στην κερατίνη, μία πρωτεΐνη δηλαδή που υπάρχει ήδη στην τρίχα (είναι το βασικό δομικό συστατικό της), αλλά και στα νύχια, τα δόντια και το δέρμα μας. Με τη πάροδο του χρόνου, η κερατίνη φθείρεται, με τα μαλλιά να γίνονται ξηρά, άτονα, θολά και να σπάνε εύκολα. Η θεραπεία αυτή ουσιαστικά ξαναγεμίζει με την πρωτεΐνη αυτή τα μαλλιά.

Αν θέλετε να κάνετε κερατίνη, τα παρακάτω tips θα σας βοηθήσουν:

  • Θα σας βοηθήσει να μακρύνετε τα μαλλιά σας, αφού δεν θα τα ταλαιπωρείτε καθημερινά με σεσουάρ και πρέσες.
  • Ακόμα και αν τα μαλλιά σας είναι ήδη ίσια, μπορείτε να κάνετε κερατίνη, ώστε να τα βοηθήσετε να δείχνουν πιο υγιή.
  • Τα θεαματικά αποτελέσματα θα κρατήσουν 3-4 μήνες και μετά σταδιακά θα φθίνουν, οπότε καλό είναι να ανανεώνετε το ραντεβού με τον κομμωτή σας ανά εξάμηνο.
  • Η διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα και γίνεται στο κομμωτήριο από επαγγελματίες.
  • Για 3 μέρες μετά την διαδικασία θα πρέπει να μην βρέξετε τα μαλλιά σας, να μην τα πιάσετε κοτσίδα ή να τα «τσακίσετε» με οποιοδήποτε τρόπο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.