ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Hair 101: Ο απόλυτος οδηγός για πιο όμορφα, πυκνά και πλούσια μαλλιά


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

30 Οκτωβρίου 2023

Hair 101: Ο απόλυτος οδηγός για πιο όμορφα, πυκνά και πλούσια μαλλιά
IG @lydsbutler
5 χρυσοί κανόνες που θα σε βοηθήσουν να έχεις πιο όμορφα, πιο πυκνά μαλλιά που μακραίνουν πιο γρήγορα

Για να τα φροντίσουμε σωστά τα μαλλιά μας, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τις ανάγκες τους, καθώς και τις αιτίες που οδηγούν στο σπάσιμο και την αραίωση τους, γεγονός που επιταχύνεται κατά τη διάρκεια των εποχιακών αλλαγών.

Οι 5 χρυσοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις για να ανακτήσεις τον όγκο, τη λάμψη και τη ζωτικότητα των μαλλιών σου

1.Κατανόησε τα αίτια

Εκτός από τη γενετική, αρκετοί παράγοντες μπορεί να είναι η αιτία της αραίωσης των μαλλιών:

To στρες: Mπορεί να έχει άμεσο αντίκτυπο στην ανάπτυξη των μαλλιών. Η τριχόπτωση μετά από σοκ ονομάζεται «telogen effluvium». Είναι μια αντίδραση του σώματος και του νου στο στρες. Αυτή η διάχυτη αλωπεκία συνήθως δεν διαρκεί πολύ, αλλά μπορεί να χρειαστούν έως και έξι μήνες για να απαλλαγούμε από αυτήν. Ο καλύτερος τρόπος για να το διορθώσεις είναι να φροντίσεις τον εαυτό σου, να κοιμηθείς καλά και να ενισχύσεις τη διατροφή σου σε
βιταμίνη Β.

Το Styling και η βαφή: Τα εργαλεία θερμότητας και οι τεχνικές βαφής αποδυναμώνουν τα μαλλιά καταστρέφοντας τις ενισχυτικές ίνες τους. Εάν μπορείς, κάνε ένα διάλειμμα από τη βαφή και απόφυγε τη θερμότητα στα μαλλιά όσο το δυνατόν περισσότερο, προστατεύοντάς τα αυτόματα με ένα προστατευτικό σπρέι. Για να καθαρίσεις σε βάθος τα μαλλιά, επίλεξε ένα σαμπουάν και conditioner χωρίς θειικά άλατα και θρέψε τα μαλλιά με μάσκες νυκτός μία φορά την εβδομάδα.

Oi oρμονικές αλλαγές: Τα προβλήματα υγείας επηρεάζουν το πάχος των μαλλιών. Οι ορμονικές διακυμάνσεις, ιδίως προβλήματα που σχετίζονται με τον θυρεοειδή, επηρεάζουν το δέρμα και το βάρος, αλλά και τα μαλλιά. Πολλές γυναίκες παρατηρούν μια αλλαγή στο πάχος των μαλλιών τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εάν παρατηρήσεις μια σημαντική αλλαγή στην κατάσταση στα μαλλιών σου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, συμβουλέψου έναν γιατρό.

2.Χρησιμοποίησε φόρμουλες που ενισχύουν την πυκνότητα των μαλλιών

Προσαρμοσμένη φροντίδα: Σήμερα υπάρχει μεγάλη ποικιλία από πολύ αποτελεσματικά προϊόντα που ενισχύουν το πάχος της τρίχας των μαλλιών. Συγκεκριμένα, υπάρχουν θρεπτικές θεραπείες που φωτίζουν τον άξονα της τρίχας για να αποτρέψουν την απώλεια όγκου.
Μαλακά εξαρτήματα για τις ίνες κατά το στέγνωμα με πιστολάκι: Εάν στεγνώνεις και χτενίζεις τα μαλλιά με σεσουάρ, επίλεξε μια κεραμική βούρτσα – προσφέρει ένα πιο απαλό αποτέλεσμα, χωρίς φριζάρισμα.

3.Pro-volume styling προϊόντα

Χρησιμοποίησε ένα σπρέι ενίσχυσης της ρίζας. Προσθέτει σώμα στα μαλλιά και τους δίνει καλύτερο κράτημα και όγκο. Μια καλή συμβουλή: βούρτσισε τα μαλλιά σου με το κεφάλι γερμένο προς τα εμπρός, από τη ρίζα μέχρι την άκρη, για να αυξήσεις αμέσως τον όγκο τους.

4.Επικεντρώσου στα συμπληρώματα διατροφής

Για πιο πυκνά μαλλιά, ακολούθησε ένα απλό αλλά θρεπτικό διατροφικό σχήμα που βασίζεται σε άπαχες πρωτεΐνες, φυλλώδη λαχανικά και καρότα για να εφοδιαστείς με βιταμίνη Α. Μπορείς επίσης να επιλέξεις ένα συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών. Για να σε βοηθήσει να αποκτήσεις πιο πυκνά και πλούσια μαλλιά πρέπει ιδανικά να περιέχει κερατίνη, L-λυσίνη, πρωτεΐνη σόγιας, σίδηρο, βιταμίνες Β12 και D3.

5.Tο σωστό κόψιμο και χρώμα

Ένα πιο κοντό κόψιμο θα δώσει αμέσως την εντύπωση πιο πυκνών μαλλιών με αισθητά πιο έντονο όγκο. Δοκίμασε επίσης την πλάγια χωρίστρα για να καμουφλάρεις τυχόν πιο αραιά σημεία. Και φυσικά: κόβε τις κατεστραμμένες άκρες κάθε 3 μήνες.
Επίσης, επίλεξε προσεκτικά το χρώμα των μαλλιών σου. Αντί για μία μόνο απόχρωση, προτίμησε πολλαπλούς τόνους με εναλλασσόμενες ανοιχτές και σκούρες ανταύγειες, για να δώσεις περισσότερο βάθος και την εμφάνιση πιο πυκνών μαλλιών.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.