ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Βιοτίνη: Η βιταμίνη που προλαμβάνει την τριχόπτωση και χαρίζει πιο δυνατά μαλλιά


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

29 Οκτωβρίου 2023

Βιοτίνη: Η βιταμίνη που προλαμβάνει την τριχόπτωση και χαρίζει πιο δυνατά μαλλιά
IG @hannaschonberg
Η βιοτίνη θα σου χαρίσει δυνατά και υγιή μαλλιά

Χάνουμε κατά μέσο όρο έως και 50 τρίχες την ημέρα. Αν και αυτό δεν είναι ανησυχητικό φαινόμενο, ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί με την αλλαγή των εποχών, ιδίως το φθινόπωρο. Αυτό που ονομάζεται «εποχιακή αλωπεκία» προκαλείται σε μεγάλο βαθμό από τις ακτίνες UV και μπορεί να διαρκέσει μερικές εβδομάδες.

Για να την περιορίσεις όσο το δυνατόν περισσότερο αυτό το φθινόπωρο, θα πρέπει να υιοθετήσεις μερικές δραστικές πρακτικές ομορφιάς και να τις ενσωματώσεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου όσο το δυνατόν νωρίτερα. Για παράδειγμα, σήμερα δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στην ανάγκη να στεγνώνεις τα μαλλιά σου αρχικά με μια πετσέτα από μικροΐνες αντί να χρησιμοποιείς το πιστολάκι μαλλιών σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες – κάτι που μπορεί να αποδυναμώσει τις τρίχες των μαλλιών. Συνιστάται επίσης να προτιμάς τις βούρτσες με τρίχες από σιλικόνη ή να επιλέγεις ρουτίνες περιποίησης με πιο φυσικά συστατικά.

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Από την πλευρά της σύνθεσης, ορισμένες βιταμίνες ενδείκνυνται ιδιαίτερα στην περίπτωση της εποχιακής τριχόπτωσης. Αυτή είναι η περίπτωση της βιοτίνης, γνωστής και ως βιταμίνης Β8, η οποία βρίσκεται, για παράδειγμα, στις μπανάνες, στα όσπρια ή ακόμα και στο αβοκάντο.

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Παράγοντας ενέργειας, ο ρόλος της είναι καθοριστικός καθώς διεγείρει τους θύλακες στο τριχωτού της κεφαλής και επομένως να προωθεί την ανάπτυξη των μαλλιών. Τα πολυσύνθετα οφέλη της έχουν επισημανθεί σε διάφορες μελέτες, συμπεριλαμβανομένης μιας που δημοσιεύθηκε το 2016 από την Αμερικανική Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής, η οποία παρατήρησε ότι το 38% των γυναικών που παραπονιούνται για απώλεια μαλλιών είχαν ανεπάρκεια βιοτίνης.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.