ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Το ανθρακούχο νερό είναι το μυστικό για απαλά και λαμπερά μαλλιά, χωρίς φριζάρισμα


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

20 Νοεμβρίου 2023

Το ανθρακούχο νερό είναι το μυστικό για απαλά και λαμπερά μαλλιά, χωρίς φριζάρισμα
IG @gigihadid
Το ανθρακούχο νερό μπορεί να αλλάξει την εικόνα και την αίσθηση των μαλλιών σου

Το νερό της βρύσης είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της ομορφιάς του δέρματος και των μαλλιών. Θα έχεις σίγουρα παρατηρήσει ότι τα μαλλιά σου μερικές φορές είναι πολύ πιο απαλά και λαμπερά όταν τα λούζεις σε διαφορετικά μέρη εκτός του σπιτιού σου, όπως για παράδειγμα όταν κάνεις διακοπές σε ένα νησί ή είσαι εκδρομή σε κάποιο βουνό. Αυτό συμβαίνει επειδή το επίπεδο των αλάτων του νερού ποικίλλει πολύ από περιοχή σε περιοχή και είναι συνήθως αρκετά υψηλό στην πόλη.

Το τρεχούμενο νερό, πλούσιο σε ασβεστόλιθο και χλώριο, συμβάλλει στο να κάνει το δέρμα πιο αφυδατωμένο και ξηρό, ενώ συχνά προκαλεί φαγούρα, και τα μαλλιά φαίνονται πιο θαμπά και φριζαρισμένα. Μακροπρόθεσμα μπορούν επίσης να αλλάξουν τη δομή της τρίχας, καταστρέφοντάς την ανεπανόρθωτα. Για τον λόγο αυτό επεμβαίνουμε στο δέρμα του προσώπου αμέσως μετά το πλύσιμο του, εφαρμόζοντας ένα ενυδατικό toner που αποκαθιστά τον φραγμό του δέρματος, πριν συνεχίσουμε τη ρουτίνα περιποίησης, ενώ στα μαλλιά καλή συνήθεια είναι να κάνουμε ένα τελευταίο ξέβγαλμα με ένα προϊόν που διαφέρει από το νερό της βρύσης.

Σίγουρα δεν προτείνουμε να μην χρησιμοποιείς πλέον τρεχούμενο νερό για να λούζεις τα μαλλιά σου, αλλά να δοκιμάσεις μια εναλλακτική λύση για το τελικό ξέβγαλμα, η οποία μπορεί να «εξαφανίσει» τις αρνητικές συνέπειες από το νερό της βρύσης και έτσι να απελευθερώσει τα μαλλιά σου από τα υπολείμματά του, τα οποία σαμποτάρουν την ομορφιά και την υγεία τους.

Ένα πολύ αγαπημένο προϊόν για το ξέβγαλμα των μαλλιών είναι συνήθως το μηλόξυδο, το οποίο χρησιμοποιείται για να κλείσει τα λέπια και να προσθέσει λάμψη. Αλλά ένα άλλο φυσικό προϊόν που εκτιμάται εξίσου για την DIY περιποίηση των μαλλιών από όσους το έχουν ήδη ανακαλύψει είναι -προς έκπληξη ορισμένων- το ανθρακούχο νερό, που χρησιμοποιείται φυσικά για το τελικό ξέβγαλμα.

Τα οφέλη του ανθρακούχου νερού για το ξέβγαλμα των μαλλιών

Jenny.Gr
IG @gigihadid

Το ανθρακούχο νερό είναι ιδανικό για όλους τους τύπους μαλλιών, αλλά εξαιρετικά κατάλληλο για τα σγουρά μαλλιά, καθώς η ισχύς του δρα στοχευμένα κατά του φριζαρίσματος. Το μεταλλικό νερό είναι στην πραγματικότητα σε θέση να εξαλείψει όλα τα υπολείμματα τρεχούμενου νερού που παραμένουν στα μαλλιά μετά το λούσιμο, ενώ το ανθρακούχο νερό ειδικότερα, χάρη στην προσθήκη διοξειδίου του άνθρακα, μπορεί να εξαλείψει τα υπολείμματα σαμπουάν και conditioner που μπορεί να βαραίνουν τις μπούκλες. Με πιο απλά λόγια, το ανθρακούχο νερό κάνει τα σγουρά μαλλιά οριοθετημένα, ελαστικά και απαλά.

Πώς να ξεβγάλεις τα μαλλιών σου με ανθρακούχο νερό

Κατά το λούσιμο, αφού εφαρμόσεις conditioner ή μάσκα, ξέβγαλε καλά τα μαλλιά σου με τρεχούμενο νερό για να απομακρύνεις τυχόν υπολείμματα προηγούμενων προϊόντων. Μόλις τα μαλλιά σου είναι εντελώς καθαρά, μπορείς να ρίξεις ανθρακούχο νερό σε όλη την έκταση των μαλλιά σου, συμπεριλαμβανομένου του τριχωτού της κεφαλής σας, για να εξαλείψεις το νερό της βρύσης από πάνω τους. Μόλις τα στεγνώσεις, τα μαλλιά θα δείχνουν πιο λαμπερά και θα τα αισθάνεαι πιο απαλά με υπέροχη κίνηση, χωρίς φριζάρισμα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.