ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Μακριά μαλλιά μετά τα 40: Ο κανόνας που τα βοηθά να παραμένουν υγιή και δυνατά


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

20 Νοεμβρίου 2023

Μακριά μαλλιά μετά τα 40: Ο κανόνας που τα βοηθά να παραμένουν υγιή και δυνατά
IG @gisele
Τα υγιή, πλούσια και μακριά μαλλιά μετά την ηλικία των 40 είναι μια πρόκληση, αλλά όχι κάτι ακατόρθωτο – ιδίως αν τα φροντίζεις με τον κατάλληλο τρόπο

Το να μακραίνεις τα μαλλιά στα 40 σου και να τα διατηρείς υγιή και δυνατά και υγιή δεν είναι εύκολο κατόρθωμα. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, στόχος πολλών γυναικών είναι να απαλλάξουν την εμφάνισή τους από το μακρύ bob και να αποκτήσουν και πάλι πιο μακριά μαλλιά.

Ειδικά σε μια φάση της ζωής που τα μήκη των μαλλιών, για βιολογικούς λόγους, αρχίζουν να χάνουν πυκνότητα, δύναμη και ταχύτητα ανάπτυξης, για να τα καταφέρεις να νικήσεις το στοίχημα που έβαλες με τον εαυτό σου θέλει ιδιαίτερη προσπάθεια και φροντίδα.

Μεταξύ των 16 και των 35 ετών, τα μαλλιά βρίσκονται στη χρυσή τους εποχή και μακραίνουν περίπου μια ίντσα το μήνα. Ωστόσο, ξεκινώντας από την ηλικία των 35 ετών, αυτό το ποσοστό μειώνεται περίπου στα 0,6-0,8 εκατοστά και μειώνεται περαιτέρω σε μόλις μισό εκατοστό από την ηλικία των 50 ετών και μετά. Αν προσθέσουμε σε αυτό ότι το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά γερνούν 6 φορές πιο γρήγορα από το δέρμα, είναι σαφές ότι ο στόχος των μακριών μαλλιών μετά η ηλικία των 40 αντιπροσωπεύει την πρόκληση. Δύσκολο, σίγουρα, αλλά όχι ακατόρθωτο.

Το κόψιμο που σφραγίζει τις άκρες

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι τρομάζεις ακόμα και στην εικόνα ενός ψαλιδιού κοντά στα μαλλιά σου κι αυτό διότι πιθανότατα να πιστεύεις ότι σε απομακρύνει από τον στόχο σου για μακριά μαλλιά. Ωστόσο, ένα κούρεμα όπως το «end seal» διαφέρει από το παραδοσιακό end cut επειδή δεν αλλάζει το μήκος αλλά, στην πραγματικότητα, «σφραγίζει» τις άκρες για να τα κάνει πιο πυκνά και να επιτρέψουν στα μαλλιά να αναπτυχθούν υγιή.

Συνήθως γίνεται σε στεγνά μαλλιά, ειδικά στην περίπτωση των ιδιαίτερα ίσιων ή σγουρών μαλλιών. Είναι ένα κούρεμα που δεν αγγίζει το σχήμα των μαλλιών. Πρόκειται για καθαρισμό των άκρων, ώστε να φέρουν τις ίνες της τρίχας στη βέλτιστη κατάσταση. Εάν αφήσεις τις άκρες ακάλυπτες, η ζημιά εξαπλώνεται και στα υπόλοιπα μαλλιά και επηρεάζονται τα μήκη στο σύνολό τους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.