ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Argan Oil: Ο «υγρός χρυσός» της περιποίησης μαλλιών


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

30 Νοεμβρίου 2023

Argan Oil: Ο «υγρός χρυσός» της περιποίησης μαλλιών
IG @realbarbarapalvin
Το έλαιο argan αξίζει μια θέση στη haircare routine σου

Αν είσαι λάτρης της ομορφιάς γνωρίζεις ότι η χρήση του ελαίου argan για τα μαλλιά είναι απαραίτητη, αν θέλεις πράγματι να έχεις υγιή, δυνατά, ενυδατωμένα και λαμπερά μαλλιά. Προερχόμενο από τους πυρήνες του δέντρου argan που είναι εγγενές στο Μαρόκο, το έλαιο argan είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά (αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Ε και απαραίτητα λιπαρά οξέα) που έχουν εκπληκτικά οφέλη και ικανοποιούν απόλυτα τις ανάγκες των μαλλιών.

Τα οφέλη του ελαίου Argan

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μερικά από τα αγαπημένα μας προϊόντα μαλλιών ενσωμάτώνουν στις συνθέσεις τους το argan oil: Eίναι πλούσιο σε βιταμίνη D και E, παρέχει υγρασία και βοηθά στη μείωση της φλεγμονής στο τριχωτό της κεφαλής εάν έχεις ξηρό δέρμα ή πιτυρίδα. Επίσης βοηθά στη δημιουργία ενός φραγμού γύρω από το στέλεχος της τρίχας χωρίς να το αφυδατώνει, γεγονός που το καθιστά χρήσιμο ως θερμοπροστατευτικό. Είναι επίσης εξαιρετικό για την πρόληψη της ψαλίδας και του φριζαρίσματος, ενώ προσθέτει μοναδική λάμψη.

Το έλαιο argan βοηθάει στην ανάπτυξη των μαλλιών

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη από τη χρήση του ελαίου αργκάν είναι η ικανότητά του να προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών. Είναι πλούσιο σε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που προάγουν ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής. Αυτό οδηγεί σε ταχύτερη ανάπτυξη των μαλλιών, καθώς και στην προστασία του στελέχους της τρίχας από το σπάσιμο.

Jenny.Gr
IG @kaiagerber

Πώς να χρησιμοποιήσεις το έλαιο argan

Υπάρχουν πολλοί τρόποι χρήσης του ελαίου argan καθώς ενσωματώνεται σε μια ποικιλία προϊόντων. Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του ως λάδι ή σε προϊόντα όπως μάσκα, ορός μαλλιών ή σαμπουάν. Αλλά το καλύτερο προϊόν ελαίου argan για εσένα εξαρτάται από το τελικό αποτέλεσμα που αναζητάς.

Εάν αντιμετωπίζεις θέματα που αφορούν στην ξηρότητα ή θέλεις να αποτρέψεις την πιτυρίδα, επίλεξε μια μάσκα μαλλιών που μπορεί να εφαρμοστεί και στο τριχωτό της κεφαλής, η οποία πειέχει argan oil.

Αν θέλεις απλώς λάμψη ή ένα προστατευτικό από τη θερμότητα, χρησιμοποίησε ένα λάδι μαλλιών με λάδι argan: Βάλε μερικές σταγόνες ελαίου argan και ζέστανέ τες στις παλάμες των χεριών προτού το εφαρμόσεις στα μαλλιά σου. Πέρασε το λάδι σε βρεγμένα μαλλιά και κάνε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, ενυδατώνοντας την περιοχή όσο το δυνατόν περισσότερο. Στη συνέχεια, πάρε μερικές ακόμα σταγόνες και πρόσθεσέ τις στις άκρες των για να αποτρέψεις την δημιουργία ξηρότητας ή ψαλίδας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.