ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Θέλεις να μακρύνεις τα μαλλιά σου; Ώρα να δοκιμάσεις αυτό το θαυματουργό έλαιο


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

5 Δεκεμβρίου 2023

Θέλεις να μακρύνεις τα μαλλιά σου; Ώρα να δοκιμάσεις αυτό το θαυματουργό έλαιο
Το έλαιο δεντρολίβανου υπόσχεται να σου χαρίσει άμεσα πιο μακριά και υγιή μαλλιά

Το έλαιο δεντρολίβανου γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στα κοινωνικά δίκτυα χάρη στα οφέλη του για τα μαλλιά. Στο TikTok, μπορείς να ανακαλύψεις όλα τα πλεονεκτήματά του: αναγέννηση, αυξημένο ρυθμό ανάπτυξης, πιο πυκνά, πιο υγιή μαλλιά κ.α. Μπορεί να μην είχες φανταστεί ποτέ ότι ένα απλό βότανο που μπορεί θα μπορούσε να έχει τόσο θαυματουργές δυνάμεις για τα μαλλιά.

Λειτουργεί πραγματικά;

Με τόσες πολλές απόψεις που διαφημίζουν την αποτελεσματικότητά του για την αλωπεκία και την τριχόπτωση μετά τον τοκετό, μπορεί να αναρωτιέσαι εάν υπάρχουν στοιχεία που να την υποστηρίζουν. Αποδεικνύεται ότι υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που υποδηλώνουν ότι το έλαιο δεντρολίβανου μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικό με τη μινοξιδίλη, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη των μαλλιών. Αυτή η μελέτη, που χρονολογείται από το 2015, έδειξε ότι το έλαιο δεντρολίβανου χάρισε πιο πυκνά μαλλιά σε άτομα που πάσχουν από αλωπεκία μετά από έξι μήνες χρήσης. Άλλες μελέτες έχουν δείξει επίσης ότι το έλαιο δεντρολίβανου προάγει την επανόρθωση των μαλλιών.

Η δράση του

Το έλαιο δεντρολίβανου βοηθά στη βελτίωση της παροχής αίματος στους θύλακες των τριχών, εμποδίζοντάς τους να στερηθούν την απαραίτητη παροχή αίματος. Εάν οι θύλακες της τρίχας δεν έχουν επαρκή παροχή αίματος, μπορεί να συντομεύσει τη φάση ανάπτυξης του κύκλου ανάπτυξης της τρίχας και να οδηγήσει σε απώλεια με την πάροδο του χρόνου. Επομένως, δεν βοηθάει μόνο στο να αποκτήσεις πιο μακριά μαλλιά, αλλά είναι επίσης ευεργετικό για τη συνολική υγεία των μαλλιών. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του ελαίου δεντρολίβανου βοηθούν στη μείωση του ερεθισμού του τριχωτού της κεφαλής, της πιτυρίδας και του κνησμού, δημιουργώντας ένα βέλτιστο περιβάλλον για υγιή ανάπτυξη μαλλιών. Εκτός από τις διεγερτικές και αντιμικροβιακές του ιδιότητες, είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για εξαιρετικά αποτελεσματική περιποίηση των μαλλιών.

Jenny.Gr
IG @maralafontan

Πώς πρέπει να χρησιμοποιείται το έλαιο δεντρολίβανου

Ο καλύτερος τρόπος για να εντάξεις το έλαιο δεντρολίβανου στη ρουτίνα σου είναι να το εφαρμόσεις αραιωμένο απευθείας στις ρίζες και κάνεις ένα απόλυτα αναζωογονητικό και άκρως ευεργετικό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Το μασάζ βελτιώνει την οξυγόνωση των τριχοθυλακίων μέσω της αυξημένης ροής του αίματος, η οποία είναι απαραίτητη για να αναπτυχθούν τα μαλλιά στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους .

Το μασάζ βελτιώνει επίσης την απορρόφηση των ενεργών συστατικών του δεντρολίβανου στο δέρμα και στους θύλακες των τριχών. Αφήνοντας το λάδι δεντρολίβανου στο τριχωτό της κεφαλής για τουλάχιστον 30 λεπτά, του επιτρέπεις να διεισδύσει καλύτερα, Ενώ, για ακόμα καλύτερη απορρόφηση, θα ήταν ιδιαίτερα ωφέλιμο να τυλίξεις τα μαλλιά σου σε μια ζεστή πετσέτα. Όσο για τη συχνότητα αυτής της διαδικασίας, θα πρέπει ιδανικά να την επαναλαμβάνεις δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.