ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Μπορεί πράγματι το καστορέλαιο να επιταχύνει την ανάπτυξη των μαλλιών;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

22 Δεκεμβρίου 2023

Μπορεί πράγματι το καστορέλαιο να επιταχύνει την ανάπτυξη των μαλλιών;
Όχι, το καστορέλαιο δεν θα βοηθήσει τα μαλλιά σου να μακρύνουν πιο γρήγορα, ωστόσο είναι ένας εξαιρετικός ενυδατικός παράγοντας

Η χρήση καστορέλαιου για την επιτάχυνση της ανάπτυξη των μαλλιών είναι ένας μύθος στον κόσμο της ομορφιάς και του καλλωπισμού. Και παρόλο που η DIY θεραπεία δεν βοηθήσει απαραίτητα στην αραίωση των μαλλιών, την τριχόπτωση ή τη συνολική ανάπτυξη, το καθαρό καστορέλαιο μπορεί να συνοδεύεται από κάποια άλλα σημαντικά οφέλη για την υγεία των μαλλιών - όταν χρησιμοποιείται σωστά, φυσικά.

Το καστορέλαιο είναι ένας τύπος φυτικού ελαίου που εξάγεται από το φυτό Ricinus communis. Χρόνια τώρα έχει χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή σαπουνιού, λιπαντικών προϊόντων και άλλων προϊόντων φροντίδας. Είναι πλούσιο σε ρικινελαϊκό οξύ, ένα μονοκορεσμένο λιπαρό οξύ, το οποίο βοηθά το έλαιο να λειτουργεί ως ενυδατικό. Πρόκειται για ένα παχύρρευστο έλαιο με υποκίτρινη απόχρωση που περιέχει αντιμικροβιακές ιδιότητες λόγω της ρικίνης και του ρικινελαϊκού οξέος από μύκητες και άλλα μικρόβια.

Jenny.Gr
IG @candiceswanepoel

Ποια είναι τα οφέλη του καστορέλαιου για τα μαλλιά;

Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν ότι το καστορέλαιο επηρεάζει την υγεία των μαλλιών. Ωστόσο, επειδή έχει πλούσιες ενυδατικές ιδιότητες, μπορεί να βοηθήσει στη λίπανση του στελέχους της τρίχας, επομένως μειώνονται αυτόματα οι πιθανότητες σπασίματος της τρίχας και βελτιώνεται η λάμψη των μαλλιών.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.