ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Θεραπεία κερατίνης: Το μυστικό για υπέροχα μαλλιά


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

22 Δεκεμβρίου 2023

Θεραπεία κερατίνης: Το μυστικό για υπέροχα μαλλιά
IG @irinashayk
Η θεραπεία κερατίνης είναι μια εξαιρετική λύση για να αποκτήσεις πιο δυνατά, λαμπερά και απαλά σαν μετάξι μαλλιά

Αυτή την εποχή, λόγω της υπερβολικής χρήσης σεσουάρ μαλλιών και ισιωτικών, αλλά και τις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας μεταξύ των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, τα μαλλιά φαίνονται φλατ, άτονα, εύθραυστα και φριζαρισμένα. Πώς μπορείς να διορθώσεις αυτή την κατάσταση, ανακτώντας τα μεταξένια, ελαστικά, υγιή και λαμπερά μαλλιά που ονειρεύεσαι; Το «μυστικό ομορφιάς» που μπορεί να επιδιορθώσει αυτή τη ζημιά είναι η κερατίνη, η οποία πρέπει να εισαχθεί αμέσως στη ρουτίνα των μαλλιών σου.

Η κερατίνη είναι σωτήρια για τα κατεστραμμένα μαλλιά

Η κερατίνη είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται φυσικά στα μαλλιά και η λειτουργία της είναι να τα διατηρεί υγιή και δυνατά. Ποια είναι όμως τα οφέλη των θεραπειών περιποίησης μαλλιών με βάση την κερατίνη;

Αν είναι πραγματικά ποιοτικά τα προϊόντα κερατίνης, στόχος και απόδοσή τους είναι η αναδόμηση των ινών των κατεστραμμένων και εύθραυστων μαλλιών, βελτιώνοντας τη δομή τους και αφήνοντας τα μαλλιά πραγματικά απαλά και λαμπερά.

Jenny.Gr
IG @stellamaxwell

Θεραπεία κερατίνης: Ναι ή όχι;

Σίγουρα θα έχεις ακούσει πολλά για τις θεραπείες ισιώματος με βάση την κερατίνη, που γίνονται στο κομμωτήριο. Ωστόσο, θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική. Πρόκειται για μια χημική θεραπεία που μεταμορφώνει τη δομή της τρίχας. Γι' αυτό, πριν την επιλέξεις, καλό είναι να ελέγξεις ότι τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται δεν περιέχουν φορμαλδεΰδη, μια ουσία που θεωρείται δυνητικά επιβλαβής. Και πάλι, θα πρέπει να συμβουλευτείς τον κομμωτή που εμπιστεύεσαι για να αξιολογήσει εάν η δομή των μαλλιών σου είναι κατάλληλη για τη θεραπεία η οποία, γενικά, δεν συνιστάται πάντα στην περίπτωση ευαισθητοποιημένων ή λεπτών μαλλιών, καθώς και παρουσία ευαίσθητου ή/και ερεθισμένου δέρματος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.