ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πώς να φροντίζεις σωστά τα σγουρά μαλλιά σου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

8 Ιανουαρίου 2024

Πώς να φροντίζεις σωστά τα σγουρά μαλλιά σου
IG @gigihadid
7 αποτελεσματικές συμβουλές για να έχεις ελαστικά και ενυδατωμένα σγουρά μαλλιά

Τα σγουρά μαλλιά για να δείχνουν και να αισθάνονται πραγματικά υπέροχα, διατηρώντας την ελαστικότητα και καλοσχηματισμένο το φυσικό τους μοτίβο απαιτούν ιδιαίτερα προσεκτική φροντίδα.

Οι γυναίκες με φυσικά σγουρά μαλλιά συχνά υποκύπτουν στον πειρασμό και καταφεύγουν σε θεραπείες μαλλιών που διευκολύνουν το styling αλλά, ταυτόχρονα, αλλοιώνουν την υφή τους, μερικές φορές ανεπανόρθωτα. Επομένως, η σωστή φροντίδα των σγουρών μαλλιών είναι απαραίτητη για να διατηρηθούν υγιή και όμορφα τα σγουρά μαλλιά. Αν και τα δικά σου μαλλιά είναι σγουρά, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να χρησιμοποιείς τα σωστά προϊόντα, από σαμπουάν μέχρι σεσουάρ μαλλιών, και να ακολουθείς 7 πρακτικές συμβουλές, από το βούρτσισμα μέχρι το στέγνωμα .

Τα σγουρά μαλλιά πρέπει να βουρτσίζονται πριν τον καθαρισμό

Διαφορετικά κινδυνεύουν να σπάσουν. Για να το κάνεις απαλά, χωρίς να πιέζεις τον άξονα, απλώς χρησιμοποίησε μια βούρτσα που ξεμπερδεύει και ένα προϊόν ψεκασμού που διευκολύνει το πέρασμα της χτένας μέσα από τα μαλλιά.

Αρκεί μόνο ένα λούσιμο την εβδομάδα

Ο καθαρισμός είναι απαραίτητος για τη διασφάλιση υγιών μαλλιών, καθώς σου επιτρέπει να απομακρύνεις τα προιόντα που έχουν συσσωρευτεί στα μαλλιά, όπως επίσης τοξίνες και ρύπους που αναπόφευκτα κατακρατούνται από το δέρμα και τα μαλλιά. Πόσο συχνά όμως πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου, ειδικά όταν είναι σγουρά; Δεδομένου ότι αυτός ο τύπος υφής συνήθως συνδέεται με αυξημένη ξηρότητα, το λούσιμο μία φορά την εβδομάδα είναι γενικά ιδανικό για τη διατήρηση της ισορροπίας του τριχωτού της κεφαλής και του μήκους.

Επίλεξε πετσέτα από μικροΐνες

Αυτό το ύφασμα απορροφά το νερό πιο αργά και εμποδίζει τα μαλλιά να στεγνώσουν. Η απαλότητά του επίσης αποφεύγει την άσκηση υπερβολικής τριβής στα μήκη, αποτρέποντας έτσι το σπάσιμο.

Τα προϊόντα styling θα πρέπει να επιλέγονται αξιολογώντας τον τύπο και την υφή των μαλλιών

Τα σγουρά μαλλιά δεν είναι όλα ίδια γι’ αυτό, αφού ξεπλύνεις το σαμπουάν και το conditioner, πρέπει να εφαρμόσεις προϊόντα που ταιριάζουν περισσότερο στον τύπο των κυματισμών των μαλλιών σου. Οι φόρμουλες τζελ ή κρέμας είναι κατάλληλες για πυκνές μπούκλες επειδή βοηθούν στην ενίσχυση του όγκου και της ευκρίνειας. Αντίθετα, οι mousse στα μαλλιά με απαλούς κυματισμούς, καθώς δεν προσθέτουν βάρος.

Η εφαρμογή σε βρεγμένα μαλλιά

Η χρήση spray και mousse σε βρεγμένα μαλλιά βοηθάει να διεισδύσουν καλύτερα οι συνθέσεις, μειώνοντας το φριζάρισμα. Για να κατανείμεις ομοιόμορφα τα προϊόντα στα μαλλιά, απλά χρησιμοποιήστε μια βούρτσα ή χρησιμοποίησε απευθείας τα χέρια σου.

Ο διαχύτης είναι ένα βασικό εξάρτημα

Κι αυτό διότι κατανέμει τη θερμότητα ομοιόμορφα στα σγουρά μαλλιά, δίνοντας όγκο και ταυτόχρονα εξουδετερώνει το αντιαισθητικό φριζάρισμα. Για να το χρησιμοποιήσεις σωστά, πρέπει να το τοποθετήσεις κοντά στο κεφάλι , στη γραμμή των μαλλιών, εισάγοντας ολόκληρα τμήματα στον κώνο του μέχρι να στεγνώσουν. Τέλος, είναι καλύτερο να ρυθμίσεις το πιστολάκι σε χαμηλή θερμοκρασία για να αποφύγεις ζημιές και να αποκτήσεις απαλούς και καθορισμένους κυματισμούς.

Πώς να φροντίζεις τα σγουρά μαλλιά τη νύχτα

Για να διατηρήσεις την ευκρίνεια και τον όγκο είναι απαραίτητο να λαμβάνεις ορισμένες προφυλάξεις ακόμη και κατά τη διάρκεια του ύπνου. Πρώτα απ 'όλα, επιλέγοντας μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη, η οποία ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο τριβής και κατά συνέπεια το σπάσιμο στις άκρες και τα μήκη των μαλλιών. Για να διατηρήσεις το σώμα που απέκτησες μέσω του styling, απλώς μάζεψε τα μαλλιά και στερέωσέ τα στην κορυφή του κεφαλιού. Εναλλακτικά, μπορείς να τυλίξεις τα μαλλιά σου με ένα μεταξωτό μαντήλι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.