ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Bob haircut: Τι κρύβεται πίσω από την επανεμφάνισή του στις Χρυσές Σφαίρες;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

9 Ιανουαρίου 2024

Bob haircut: Τι κρύβεται πίσω από την επανεμφάνισή του στις Χρυσές Σφαίρες;
Getty Images
Στις Χρυσές Σφαίρες του 2024, το αγαπημένο κοντό κούρεμα έμοιαζε απίστευτα αναζωογονημένο

Στο κόκκινο χαλί, οι celebrities εμφανίστηκαν παρουσιάζοντας πολλές διαφορετικές επαναλήψεις και παραλλαγές του κοντού κουρέματος. Σχεδόν όλες οι υποψήφιες Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας υιοθέτησαν αυτό το μήκος από την πιο κοντή έως την πιο μακριά εκδοχή του και η κάθε μια έδωσε το δικό της στιλ στο signature hairstyle.

Τι κρύβεται όμως πίσω από την επανεμφάνιση του bob;

Μια βαθύτερη ερμηνεία πίσω από την τάση του bob haircut υποστηρίζει ότι το 2008, Ιάπωνες ερευνητές ανακάλυψαν ότι όταν οι οικονομίες πέφτουν, οι γυναίκες κόβουν κοντά τα μαλλιά τους. Η μελέτη δεν είναι ακριβώς ενημερωμένη, αλλά η σχέση μεταξύ των τάσεων ομορφιάς και στυλ και της κατάστασης της οικονομίας είναι ένα φαινόμενο που οι χρηματοδότες και οι ειδικοί στη μόδα εικάζουν εδώ και χρόνια.

Jenny.Gr
Getty Images

Αν πάρουμε για παράδειγμα τον «δείκτη κραγιόν», η θεωρία λέει ότι οι πωλήσεις πολυτελών προϊόντων ομορφιάς – όπως τα κραγιόν ή και άλλα καλλυντικά - αυξάνονται σε περιόδους οικονομικής αβεβαιότητας. Υπάρχει επίσης ο «δείκτης του ποδόγυρου», ο οποίος υποστηρίζει ότι τα μήκη της φούστας γίνονται πιο κοντά όταν η οικονομία είναι ισχυρή και μακραίνουν κατά τη διάρκεια της ύφεσης.

Jenny.Gr

Ακόμη κι αν οφείλουμε την αναβίωση του κομψού bob κουρέματος σε οικονομικούς παράγοντες, ομολογουμένως πρόκειται για ένα εμβληματικό hairstyle που ταιριάζει στις περισσότερες γυναίκες και δείχνει ιδιαιτέρως πολυτελές και «ακριβό».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.