ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Haircut: Οι αφέλειες που ταιριάζουν σε κάθε σχήμα προσώπου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

11 Ιανουαρίου 2024

Haircut: Οι αφέλειες που ταιριάζουν σε κάθε σχήμα προσώπου
IG @maralafontan
Ανακάλυψε ποιο στιλ φράντζας να επιλέξεις με βάση το σχήμα του προσώπου σου

Οι αφέλειες στα μαλλιά αποτελούν ένα πολυπόθητο χαρακτηριστικό που μεταμορφώνει άμεσα την εικόνα μιας γυναίκας. Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές μας προκαλούν να πειραματιστούμε με το κόψιμο των μαλλιών μας και άλλες τόσες μας «φοβίζουν». Οι πιο μεγάλες ανησυχίες μας σχετικά με τις αφέλειες αφορούν στη συχνή συντήρηση που απαιτούν για να διατηρούν το μήκος και τη φόρμα τους, αλλά κυρίως στο αν πράγματι ταιριάζουν στο πρόσωπό μας.

Στην πραγματικότητα οι αφέλειες ταιριάζουν σε όλες μας. Το «κλειδί» για να το διαπιστώσεις βρίσκεται σε μικρές λεπτομέρειες που πρέπει να διαφοροποιούνται ανάλογα με το σχήμα κάθε προσώπου, ώστε να δεις κι εσύ η ίδια με τα μάτια σου ότι πραγματικά σου ταιριάζουν. Με ένα «σωστό» κόψιμο, λοιπόν, είναι βέβαιο πως θα λατρέψεις τις αφέλειες στα μαλλιά σου.

Οι ιδανικές αφέλειες για κάθε σχήμα προσώπου

Jenny.Gr
IG @maralafontan

Τετράγωνο πρόσωπο

Η συμβουλή είναι να εστιάσεις σε μια μακριά φράντζα που αγγίζει τα φρύδια. Πρέπει να είναι ελαφρώς τραβηγμένη προς τα πίσω και στα πλαϊνά σημεία να είναι λίγο πιο μακριά. Με αυτό τον τρόπο, το σαγόνι θα μοιάζει λίγο πιο απαλό και όχι τόσο έντονο.

Στρογγυλό πρόσωπο

Εάν το πρόσωπό σου είναι πιο στρογγυλό, πρέπει να γνωρίζεις ότι οι ιδανικές αφέλειες για εσένα είναι μακριές και ταυτόχρονα γεμάτες με ελαφρώς στρογγυλεμένο σχήμα στη ρίζα. Το αποτέλεσμα πρέπει να μοιάζει σαν μια φράντζα που έχει μεγαλώσει με την πάροδο του χρόνου.

Οβάλ πρόσωπο

Το οβάλ πρόσωπο αποτελεί τον ιδανικό «καμβά» για τις μακριές και αραιές αφέλειες που χωρίζονται ελαφρώς στο κέντρο της κεφαλής. Αν θέλεις να τους προσθέσεις μια πιο δροσερή πινελιά, ζήτησε από τον κομμωτή σου να τις κάνει πιο κοντές στο κέντρο και πιο μακριές στα πλάγια, με ένα ελαφρύ layering.

Jenny.Gr
IG @maralafontan

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Ο στόχος σε αυτή την περίπτωση είναι να τραβήξουμε την προσοχή στο κέντρο του προσώπου, προκειμένου να γίνουν πιο απαλά τα χαρακτηριστικά (πλατύ μέτωπο και μυτερό πηγούνι) του σχήματος «καρδιά». Επομένως, οι μακριές αφέλειες που χτενίζονται ελαφρώς προς το πλάι, δημιουργούν την ιδανική εικόνα.

Μακρύ πρόσωπο

Η συμβουλή σε αυτή την περίπτωση είναι να ξεκινήσεις τις αφέλειες σχεδόν από τη γραμμή των μαλλιών, έτσι ώστε να δημιουργήσεις ένα οπτικό εφέ που καμουφλάρει το μεγάλο μέτωπο που κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει σε ένα πιο μακρύ σχήμα προσώπου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.