ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Marula Oil: To θρεπτικό έλαιο που χαρίζει ελαστικότητα και απαλότητα στα μαλλιά


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

17 Ιανουαρίου 2024

Marula Oil: To θρεπτικό έλαιο που χαρίζει ελαστικότητα και απαλότητα στα μαλλιά
IG @rosiehw
Το έλαιο marula αξίζει μια θέση στη haircare routine σου

Φαίνεται ότι υπάρχουν τόσα πολλά νέα συστατικά που υπόσχονται πιο λαμπερά μαλλιά, πιο απαλές άκρες και ένα πιο υγιές τριχωτό της κεφαλής που αρχίζουμε να χάνουμε την αίσθηση του τι είναι αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε.

Γνωρίζουμε ότι τα δημοφιλή έλαια όπως το λάδι καρύδας και το έλαιο αργκάν είναι ευεργετικά, αλλά τι γίνεται με τα λιγότερο γνωστά συστατικά που υπόσχονται πιο απαλά, πιο μακριά και δυνατά μαλλιά; Το έλαιο marula, το έλαιο φρούτων που είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά και λιπαρά οξέα και μπορεί να κάνει θαύματα για τα μαλλιά. Αλλά τι άλλο αξίζει να γνωρίζεις για το buzzy συστατικό που αξίζει μια θέση στη ρουτίνα ομορφιάς σου;

Τι είναι το έλαιο marula;

Το λάδι Marula είναι ένα έλαιο που εξάγεται τόσο από τους πυρήνες όσο και από τους καρπούς του οπωροφόρου δέντρου marula, το οποίο είναι εγγενές σε περιοχές της νότιας Αφρικής. Το Marula oil είναι περισσότερο γνωστό ως συστατικό περιποίησης της επιδερμίδας, αλλά έχει τεράστια οφέλη και για τα μαλλιά.

Τα οφέλη του Marula Oil για τα μαλλιά

  • Διαθέτει ελαφριά υφή που απορροφάται άμεσα, αφήνοντας ένα φινετσάτο σατινέ φινίρισμα στα μαλλιά.
  • Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά (βιταμίνες C και E) που θρέφουν και προσθέτουν υγρασία στους θύλακες των τριχών. Αυτό βοηθά στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων μαλλιών και αποτρέπει τις σχισμένες άκρες.
  • Εξομαλύνει το φριζάρισμα.
  • Εξισορροπεί τα φυσικά έλαια των μαλλιών και προστατεύει το τριχωτό της κεφαλής από τις ελεύθερες ρίζες.
  • Προστατεύει τα μαλλιά από τη φθορά.
  • Προωθεί την ανάπτυξη της τρίχας των μαλλιών.
  • Δυναμώνει τα μαλλιά.
Jenny.Gr
IG @rosiehw

Πώς να χρησιμοποιείται το έλαιο Marula στα μαλλιά

  1. Το λάδι Marula μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθημερινά σε ιδιαίτερα ξηρά ή ταλαιπωρημένα μαλλιά. Διαφορετικά, ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα.
  2. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους:
  3. Στα μήκη και τις άκρες: Εάν τα μαλλιά είναι ξηρά ή φριζαρισμένα, εφάρμοσε το έλαιο marula σε βρεγμένα μαλλά και αν είναι απαραίτητο συμπλήρωσε μερικές σταγόνες ακόμα κι όταν αυτά στεγνώσουν. Για λεπτά μαλλιά, είναι συνήθως καλύτερο να προσθέσεις μερικές σταγόνες όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα. Σε πιο πυκνά ή σγουρά στα μαλλιά, μπορεί να θέλεις να το εφαρμόσεις σε βρεγμένα μαλλιά και μετά να προσθέσεις λίγο ακόμα σε στεγνά για απαλότητα και λάμψη.
  4. Μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής: Μπορείς να κάνεις μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής (θυμήσου ότι απορροφάται γρήγορα και δεν φράζει τους πόρους) για να προωθήσεις τα υγιή μαλλιά. Εάν το εφαρμόζεις ως περιποίηση του τριχωτού της κεφαλής ή ως θεραπεία για το τριχωτό της κεφαλής, μπορείς να λούσεις τα μαλλιά σου με σαμπουάν και conditioner μετά από περίπου 10 έως 15 λεπτά.
  5. Χρήση πριν το θερμικό styling : Μπορείς επίσης να το εφαρμόσεις από τις ρίζες μέχρι τις άκρες πριν το θερμικό styling ή να το χρησιμοποιήσεις για να δαμάσεις το φριζάρισμα.
  6. Πρόσθεσέ το σε άλλα προϊόντα: Μπορείς να ρίξεις μερικές σταγόνες marula oil στο σαμπουάν, το conditioner και κάποιο από τα προϊόντα styling που χρησιμοποιείς, ενισχύντας τη δράση τους και προσθέτοντας θέψη στα μαλλιά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.