ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Ανακάλυψε το ιδανικό σαμπουάν για κάθε τύπο μαλλιών


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

18 Ιανουαρίου 2024

Ανακάλυψε το ιδανικό σαμπουάν για κάθε τύπο μαλλιών
IG @doutzen
Πώς να επιλέξεις σωστά το σαμπουάν για τον καθαρισμό των μαλλιών σου

Η επιλογή του καταλληλότερου σαμπουάν για τον τύπο των μαλλιών σου μπορεί να φαντάζει μια αρκετά δύσκολη διαδικασία. Ενυδάτωση, ενδυνάμωση, πυκνότητα, λείανση, διατήρηση χρώματος, σε ποια από όλες αυτές τις χαρακτηριστικές ιδιότητες να εστιάσεις;
Αυτό που θα πρέπει να έχεις πάντα στο μυαλό σου είναι ότι η επιλογή ενός σαμπουάν που αντιστοιχεί στον τύπο των μαλλιών σου μπορεί να κάνει πραγματικά τη διαφορά στην εικόνα τους, δημιουργώντας τη σωστή ισορροπία υγρασίας, λάμψης, όγκου και κίνησης.

Οι ανάγκες του τριχωτού της κεφαλής

Ενώ μπορεί να σκέφτεσαι το σαμπουάν αυστηρά ως παράγοντα καθαρισμού των μαλλιών, είναι εξίσου σημαντικό να λάβεις υπόψη τις ανάγκες του τριχωτού της κεφαλής όταν επιλέγεις ένα σαμπουάν. Τα σαμπουάν έχουν διαφορετικές δυνατότητες καθαρισμού, επομένως, είναι σημαντικό να προσδιορίσεις αρχικά τον τύπο του τριχωτού της κεφαλής σου

Λιπαρό τριχωτό της κεφαλής: Απόφυγε τα σαμπουάν ενυδάτωσης και θρέψης. Οι συνθέσεις τους είναι πιθανό να επιβαρύνουν το ήδη λιπαρό τριχωτό.

Ξηρό τριχωτό της κεφαλής: Προσέγγισε τις πιο πλούσιες ενυδατικές συνθέσεις σαμπουάν.

Jenny.Gr
IG @doutzen

Ο τύπος των μαλλιών

Λεπτά μαλλιά: Ψάξε για σαμπουάν όγκου που μπορούν να τονώσουν τα μαλλιά χωρίς να τα βαραίνουν.

Πυκνά μαλλιά: Τα ενυδατικά σαμπουάν είναι εξαιρετικά για να προσθέσουν υγρασία, λάμψη και απαλότητα σε πυκνά μαλλιά που έχουν έλλειψη ενυδάτωσης.

Ίσια μαλλιά: Τα σαμπουάν λείανσης είναι συνήθως πλούσια σε επιπλέον ενυδατικές και απαλυντικές ουσίες που προορίζονται να βοηθήσουν στη σφράγιση της επιδερμίδας και να παρέχουν εξαιρετικά slicked style.

Κυματιστά μαλλιά: Τα σαμπουάν εξισορρόπησης είναι συνήθως μια ωραία επιλογή. Δεν είναι πολύ ενυδατικά αλλά δεν στεγνώνουν τα μαλλιά.

Σγουρά μαλλιά: Αναζήτησε ενυδατικά σαμπουάν για σγουρά μαλλιά που περιέχουν συστατικά που μειώνουν το φριζάρισμα χωρίς να βαραίνουν τις μπούκλες.

Κατεστραμμένα/Βαμμένα/Εύθραυστα μαλλιά: Τα ενισχυτικά σαμπουάν θρέψης είναι ιδανικά, καθώς συνήθως περιέχουν επιπλέον πρωτεΐνη που προορίζεται να βελτιώσει την κατάσταση των μαλλιών.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.