ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Ονειρεύεσαι πιο μακριά μαλλιά; Αυτά τα beauty tips θα σε βοηθήσουν να τα αποκτήσεις


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

25 Ιανουαρίου 2024

Ονειρεύεσαι πιο μακριά μαλλιά; Αυτά τα beauty tips θα σε βοηθήσουν να τα αποκτήσεις
IG @doutzen
Οι συμβουλές ομορφιάς που θα σε βοηθήσουν να επιταχύνεις τον ρυθμό ανάπτυξης των μαλλιών σου

Οι γυναίκες που αγαπάμε τα μακριά μαλλιά, μπορεί ορισμένες φορές να υποκύπτουμε στον πειρασμό του καρέ, ωστόσο πάντοτε θέλουμε να επιστέφουμε στο μήκος μαλλιών που μας δίνει άλλου επιπέδου αυτοπεποίθηση.

Αν θέλεις να μακρύνεις κι εσύ τα μαλλιά σου, αξίζει να γνωρίζεις ότι υπάρχουν αποτελεσματικές θεραπείες ικανές να τονώσουν τον βολβό της τρίχας και την «πείθουν» να μακρύνει ταχύτερα. Παρά τις προσπάθειες, όμως, το πιο σημαντικό είναι να οπλιστείς με υπομονή και φυσικά, μεθοδικότητα. Κάνοντας πράξη τις συμβουλές ομορφιάς που ακολουθούν, θα παρατηρήσεις εκπληκτικά αποτελέσματα για πιο μακριά μαλλιά πιο γρήγορα.

Το ψαλίδι είναι ο σύμμαχός σου

Το κούρεμα κάθε δύο με τρεις μήνες ή όταν υπάρχουν σπασμένες άκρες θα σε βοηθήσει να εξαλείψεις τις κατεστραμμένες άκρες που κάνουν τα μαλλιά να φαίνονται πιο κοντά. Στην πραγματικότητα, το κούρεμα δεν θα σε βοηθήσει να κάνεις τα μαλλιά να μακρύνουν πιο γρήγορα, αλλά θα σε βοηθήσει να δεις το πραγματικό τους μήκος.

Το κατάλληλο σαμπουάν

Η επιλογή του σωστού σαμπουάν για τον τύπο των μαλλιών σου είναι απαραίτητη. Όχι μόνο για να τα καθαρίζεις επαρκώς, αλλά και κυρίως για την υγεία τους. Η χρήση ενός επιθετικού σαμπουάν, μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση προϊόντος στο τριχωτό της κεφαλής ή να ερεθίσει το δέρμα, φράσσοντας έτσι τους βολβούς στις τρίχες των μαλλιών και επιβραδύνοντας την ανάπτυξή τους.

Αντιμετώπισε το τριχωτό της κεφαλής, όπως το πρόσωπό σου

Το τριχωτό της κεφαλής θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με την ίδια προσοχή που δείχνεις στην επιδερμίδα του προσώπου σου, γιατί η ταχύτητα με την οποία αναπτύσσονται τα μαλλιά εξαρτάται από την υγεία τους. Εάν το τριχωτό της κεφαλής είναι υγιές, καθαρό και ενυδατωμένο, η κυκλοφορία του αίματος οξυγονώνει τους βολβούς των μαλλιών και ενισχύει τον ρυθμό ανάπτυξής τους.

Τόνωση στις ρίζες, θρέψη στα μήκη

Εκτός από τη μηχανική διέγερση, η οποία μπορεί να γίνει με scrub και βούρτσα μασάζ, ένας άλλος πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να υποστηρίξεις τη μικροκυκλοφορία του τριχωτού της κεφαλής είναι η χρήση ειδικών ορών που εφαρμόζονται απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής. Λειτουργούν ως διεγερτικό ανάπτυξης, ενώ ενισχύουν τα μαλλιά. Μερικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθημερινά, άλλα κατά προτίμηση μετά το λούσιμο των μαλλιών. Εκτός από την τόνωση των ριζών, η θρέψη κατά μήκος των μαλλιών βοηθά επίσης στην απόκτηση μακριών μαλλιών που λάμπουν από υγεία. Οι μάσκες θρέψης είναι στα must της εβδομαδιαίας haircare routine.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.