ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Καστορέλαιο: To φυσικό συστατικό που χαρίζει πιο δυνατές κι εντυπωσιακές βλεφαρίδες


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

10 Φεβρουαρίου 2024

Καστορέλαιο: To φυσικό συστατικό που χαρίζει πιο δυνατές κι εντυπωσιακές βλεφαρίδες
IG @stormibree
Απόκτησε πιο όμορφες βλεφαρίδες, με φυσικό τρόπο

Υπάρχουν γυναίκες που έχουν γεννηθεί με υπέροχες, πυκνές και μακριές βλεφαρίδες. Υπάρχουν όμως και γυναίκες που επενδύουν σε ορούς, συμπληρώματα και συστατικά που διεγείρουν την ανάπτυξη και ενισχύουν τη γραμμή των βλεφαρίδων.

Αν είσαι μια από αυτές αξίζει να γνωρίζεις ότι το καστορέλαιο είναι ένα συστατικό, το οποίο περιλαμβάνεται συχνά σε συνθέσεις προϊόντων ειδικά σχεδιασμένων για τις βλεφαρίδες λόγω της ικανότητάς του να διεγείρει τον ρυθμό ανάπτυξης των μαλλιών και των φρυδιών.

Το καστορέλαιο είναι πλούσιο σε ρικινελαϊκό οξύ, ένα λιπαρό οξύ που μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση του δέρματος. Τα υψηλά επίπεδα ρικινελαϊκού οξέος και άλλων βασικών λιπαρών οξέων στο έλαιο ενθαρρύνουν επίσης την αποτοξίνωση. Δρα ως μαλακτικό, το οποίο προλαμβάνει την απώλεια υγρασίας από το δέρμα. Με αυτόν τον τρόπο προάγει την καλή υγεία του δέρματος, την ανακούφιση από την ξηρότητα, την υποστήριξη της δομής και την καταπράυνση της φλεγμονής του δέρματος.

Το καστορέλαιο προάγει την ανάπτυξη των βλεφαρίδων;

Η απάντηση είναι όχι, όσον αφορά στην ενεργοποίηση της πραγματικής νέας ανάπτυξης. Αν και το καστορέλαιο μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση των βλεφαρίδων και να μειώσει τον κίνδυνο σπασίματος, δυστυχώς, δεν κάνει τις βλεφαρίδες να αναπτυχθούν πιο γρήγορα.

Jenny.Gr
IG @stormibree

Οι ιδιότητες που ωφελούν τις βλεφαρίδες

  • Βαθιά ενυδάτωση: Το καστορέλαιο είναι πλούσιο σε ρικινελαϊκό οξύ, το οποίο είναι ένα λιπαρό οξύ που μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση του δέρματος. Αυτά τα λιπαρά οξέα μπορούν να ωφελήσουν την υγεία και την επούλωση του δέρματος και των βλεφαρίδων.
  • Αποτρέπει την επιδερμική απώλεια νερού: Το καστορέλαιο δρα ως μαλακτικό, το οποίο βοηθά στην πρόληψη της απώλειας του νερού από το δέρμα.
  • Αποτρέπει το σπάσιμο: Οι βλεφαρίδες συχνά παραμελούνται. Η αφυδατωμένη πρωτεΐνη κερατίνης υποβάλλεται σε αδυναμία και σπάσιμο, κάνοντας τις βλεφαρίδες να φαίνονται άτονες, πιο κοντές και πιο λεπτές. Το καστορέλαιο «κλειδώνει» την υγρασία γεγονός που σε βοηθά να διατηρήσεις πιο όμορφες βλεφαρίδες.

Πώς να εφαρμόσεις το καστορέλαιο στις βλεφαρίδες

  • Βούτηξε μια μπατονέτα στο καστορέλαιο και εφαρμόστε το προσεκτικά στην επάνω και κάτω γραμμή των βλεφαρίδων σου, επικαλύπτοντας καλά κάθε βλεφαρίδα.
  • Άφησε το καστορέλαιο να δράσει όλη τη νύχτα καθώς κοιμάσαι.
  • Αφαίρεσε το καστορέλαιο την επόμενη μέρα στο ντους ή πλύνε το πρόσωπό σου με μικκυλιακό νερό που είναι ασφαλές για τα μάτια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.