ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πώς θα καταλάβεις ότι δεν λούζεις αρκετά συχνά τα μαλλιά σου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

6 Φεβρουαρίου 2024

Πώς θα καταλάβεις ότι δεν λούζεις αρκετά συχνά τα μαλλιά σου
IG @candiceswanepoel
Οι κίνδυνοι με τους οποίους έρχονται αντιμέτωπα τα μαλλιά όταν δεν λούζονται τακτικά

Το λούσιμο των μαλλιών είναι μια βαθιά αναζωογονητική διαδικασία που αποτελεί βασικό μέρος της προσωπικής μας φροντίδας. Ωστόσο, μέσα στη ροή της καθημερινότητας ενδέχεται να το αναβάλλουμε, ιδίως αν έχουμε στο μπάνιο μας αξιόπιστους συμμάχους, όπως ένα καλό ξηρό σαμπουάν ή ένα spray που προσδίδει υφή στα μαλλιά.

Είναι όμως πραγματικά καλό για την υγεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής; Είναι αλήθεια ότι όταν ακολουθούμε έναν ενεργό τρόπο ζωής που περιλαμβάνει πολλές μετακινήσεις, ταξίδια ή δραστηριότητες με έντονη σωματική άσκηση, τα προϊόντα και η ρύπανση μπορούν γρήγορα να συσσωρευτούν στο τριχωτό προκαλώντας αίσθηση κνησμού και ξεφλούδισμα.

Πόσο καιρό μπορούμε να αφήσουμε άλουστα τα μαλλιά μας;

H ιδανική συχνότητα λουσίματος καθορίζεται κυρίως από δύο παράγοντες, τον τύπο των μαλλιών και τον τρόπο ζωής μας. Αν έχεις λεπτά μαλλιά που έμφανίζουν γρήγορα λιπαρότητα, πιθανότατα χρειάζεται να τα λούζεις καθημερινά ή κάθε δεύτερη μέρα. Όμως, είναι γεγονός ότι τα λιπαρά μαλλιά μπορούν να «αντέξουν» με δύο έως τρία λουσίματα την εβδομάδα και τα πιο ξηρά μαλλιά με ένα εβδομαδιαίως.

Jenny.Gr
IG @candiceswanepoel

Οι κίνδυνοι με τους οποίους ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωπα τα μαλλιά όταν δεν λούζονται τακτικά:

  • Πιο αργή ανάπτυξη των μαλλιών
  • Αυξημένη συσσώρευση σμήγματος, προϊόντων και ρύπων
  • Αίσθηση κνησμού στο τριχωτό της κεφαλής
  • Θυλακίτιδα
  • Πιτυρίδα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.