ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Γιατί τα πετσάκια των νυχιών σου αναπτύσσονται τόσο γρήγορα;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

9 Φεβρουαρίου 2024

Γιατί τα πετσάκια των νυχιών σου αναπτύσσονται τόσο γρήγορα;
IG @maralafontan
Ανακάλυψε τον τρόπο να τα φροντίζεις σωστά, ώστε να είναι υγιή κι ενυδατωμένα

Αν έχεις αναρωτηθεί ποτέ, γιατί τα πετσάκια σου μεγαλώνουν τόσο γρήγορα, δεν είσαι η μόνη. Είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πολλές από εμάς και μας κάνει να απορούμε γιατί συμβαίνει αυτό, ακόμα και λίγες ημέρες μετά από ένα επαγγελματικό μανικιούρ.

Η ανάπτυξη της επιδερμίδας γύρω από τα νύχια διαφέρει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από την ισορροπία μεταξύ του πολλαπλασιασμού ή της ανάπτυξης και των κύκλων αποβολής της κεράτινης στιβάδας. Εάν κυριαρχεί η φάση πολλαπλασιασμού, τότε προκύπτει περίσσεια ιστού επιδερμίδας.

Τι κάνει τα πετσάκια να μεγαλώνουν γρήγορα;

Η έλλειψη περιποίησης της επιδερμίδας γύρω από τα νύχια

Όταν η περιοχή γύρω από τα νύχια δεν απολαμβάνει την περιποίηση που χρειάζεται τα πετσάκια μπορούν να αναπτυχθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτουν ένα τμήμα του εγγύς νυχιού. Ενώ δεν πρέπει να κοπεί αυτή η περίσσεια που έχει αναπτυχθεί επιδερμίδα, μπορείς απλά να την πιέσεις απαλά προς τα πίσω εμποδίζοντας την υπερανάπτυξή της.

Θέματα υγείας

Η ψωρίαση, το έκζεμα και η αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής μπορεί να προκαλέσουν υπερανάπτυξη της επιδερμίδας γύρω από τα νύχια ή και άλλα προβλήματα που αφορούν επίσης στα νύχια.

Συμπληρώματα διατροφής

Ορισμένα συμπληρώματα διατροφής που διατίθενται στην αγορά για την ανάπτυξη των μαλλιών και των νυχιών περιέχουν βιταμίνες όπως αυτές βιταμίνες Β, βιοτίνη, σίδηρο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο. Κάποιες από αυτές τις βιταμίνες μπορούν να προκαλέσουν υπερ-ανάπτυξη στα πετσάκια των νυχιών.

Στρες

Το άγχος μπορεί να οδηγήσει σε σκασίματα της επιδερμίδας γύρω από τα νύχια.

Jenny.Gr
IG @maralafontan

Πώς να διατηρήσεις υγιή τα πετσάκια των νυχιών σου

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσεις υγιή τα πετσάκια στα νύχια σου είναι να τα σπρώχνεις απαλά προς τα πίσω με ειδικό εργαλείο για να αποτρέψετε την υπερανάπτυξή τους στην πτυχή των νυχιών. Ωστόσο, πριν τα σπρώξεις προς τα πίσω θα ήταν καλό να μουλιάσεις τα νύχια σου σε νερό για περίπου 10 λεπτά και να εφαρμόσεις ένα λάδι νυχιών στην περιοχή για να τα κάνεις πιο διαχειρίσιμα.

Να θυμάσαι πώς για να διατητήσεις τα πετσάκια των νυχιών σου υγιή, πρέπει επίσης να τα διατηρείς καλά ενυδατωμένα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.