ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Λούζεις τα μαλλιά σου μόνο μια φορά την εβδομάδα; Ανακάλυψε τους λόγους που θα σε πείσουν να το ξανασκεφτείς


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

25 Φεβρουαρίου 2024

Λούζεις τα μαλλιά σου μόνο μια φορά την εβδομάδα; Ανακάλυψε τους λόγους που θα σε πείσουν να το ξανασκεφτείς
IG @josephineskriver
Ακόμα κι αν έχεις πυκνά και ξηρά μαλλιά, θα πρέπει να τα λούζεις τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα

Το λούσιμο των μαλλιών ανήκει στις βασικές κινήσεις προσωπικής φροντίδας και υγιεινής, αλλά εάν λούζεις τα μαλλιά σου μονάχα μία φορά την εβδομάδα ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείς - ακόμα κι αν αισθάνεσαι ότι είναι καθαρά και «αντέχουν».

Έχουμε «μιλήσει» πολύ για το αν πρέπει να λούζεις καθημερινά τα μαλλιά σου, ενώ οι ειδικοί επιβεβαιώνουν ότι δεν είναι κακό αρκεί να χρησιμοποιείς ένα καλό σαμπουάν σχεδιασμένο για αυτή τη συχνότητα. Αντίθετα, δεν έχουμε «αγγίξει» την άλλη όψη του νομίσματος: όταν τα μαλλιά μπορούν να μείνουν άλουστα για έως και δέκα ημέρες, κάτι που συμβαίνει συχνά όταν μια γυναίκα έχει πολύ ξηρά μαλλιά. Αν και τα δικά σου μαλλιά είναι ξηρά, αξίζει να τονίσουμε ότι δεν είναι σκόπιμο να μένεις περισσότερο από μία εβδομάδα χωρίς να λούσεις τα μαλλιά σου, γιατί ο θύλακας μπλοκάρεται και δεν οξυγονώνεται το τριχωτό της κεφαλής.

Jenny.Gr
IG @candiceswanepoel

Τα μαλλιά πρέπει να λούζονται τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα

Δεν υπάρχει καθολικός κανόνας για την συχνότητα του λουσίματος κάθε τύπου μαλλιών γιατί, είναι επίσης απαραίτητο να λαμβάνεται υπόψη το μέρος που ζει αλλά και το lifestyle κάθε γυναίκας.

Ωστόσο, ακόμη και όταν τα μαλλιά είναι ξηρά και πυκνά και φαινομενικά παραμένουν καθαρά για αρκετές ημέρες, είναι καλό να καθαρίζονται τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα ώστε να αφαιρούνται τα υπολείμματα που συσσωρεύονται στο τριχωτό της κεφαλής και μπορούν να κορεστούν με αποτέλεσμα να εξασθενήσουν τα μαλλιά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.