ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Στεγνό κούρεμα: Η τεχνική κοπής των μαλλιών που αξίζει τη δοκιμή σου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

19 Φεβρουαρίου 2024

Στεγνό κούρεμα: Η τεχνική κοπής των μαλλιών που αξίζει τη δοκιμή σου
IG @hannaschonberg
«Τα στεγνά μαλλιά δεν λένε ποτέ ψέματα»

Από μικρή ηλικία έχουμε μάθει ότι το κούρεμα γίνεται πάντα σε βρεγμένα μαλλιά. Ωστόσο, με μια πρόσφατη επαναπροσέγγιση της τεχνικής της ξηρής κοπής των μαλλιών, αποδεικνύεται ότι «τα στεγνά μαλλιά δεν λένε ποτέ ψέματα».

Η εν λόγω τεχνική βρίσκεται στο προσκήνιο κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ιδανική για την επίτευξη των «wash and go» στυλ που αυτή τη στιγμή είναι πιο περιζήτητα από ποτέ. Αν είσαι από τις γυναίκες που δεν θέλουν να στεγνώνουν τα μαλλιά τους με πιστολάκι και προτιμούν να τα αφήνουν να στεγνώνουν μόνα τους φυσικά, ένα στεγνό κούρεμα ίσως είναι αυτό που χρειάζονται πραγματικά τα μαλλιά σου.

Όταν τα μαλλιά είναι φρεσκολουσμένα, συμπεριφέρονται με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Κόβοντάς τα ενώ είναι στεγνά, μπορείς να δεις πώς ακριβώς αντιδρούν: το σχήμα που θα πάρουν, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο θα δημιουργηθούν οι φυσικοί κυματισμοί τους.

Τα πλεονεκτήματα ενός στεγνού κουρέματος

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

  1. Το στεγνό κούρεμα είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση εάν αυτό που θέλεις είναι να ενισχύσεις τη φυσική υφή των μαλλιών σου ή να δοκιμάσεις να κόψεις αφέλειες για πρώτη φορά.
  2. Είναι επίσης ιδανικό για εσένα που θέλεις να υιοθετήσεις ένα νέο haircut για πρώτη φορά. Έτσι ελαχιστοποιείς το ενδεχόμενο «εκπλήξεων» στο τελικό αποτέλεσμα.
  3. Αν έχεις πολύ λεπτά μαλλιά, το στεγνό κούρεμα θα σε βοηθήσει να τους χαρίσεις κίνηση. Κι αυτό διότι το στεγνό κούρεμα επιτρέπει στον κομμωτή να δημιουργήσει και να σμιλεύσει όγκους ενώ κουρεύει, ώστε να αποκτήσουν τα μαλλιά σώμα και το αποτέλεσμα να είναι ένα κούρεμα που είναι εύκολο στο styling.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.