ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Split ends: 5 μικρές συνήθειες που εξασφαλίζουν υπέροχες και κομψές άκρες μαλλιών


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

16 Φεβρουαρίου 2024

Split ends: 5 μικρές συνήθειες που εξασφαλίζουν υπέροχες και κομψές άκρες μαλλιών
IG @hannaschonberg
Οι κινήσεις ομορφιάς που υπόσχονται να διατηρήσουν όμορφες και υγιείς τις άκρες των μαλλιών

Επιστρέφεις από το κομμωτήριο και τα μαλλιά σου δείχνουν πραγματικά υπέροχα. Λίγες εβδομάδες αργότερα, παρατηρείς ψαλίδα στις άκρες των μαλλιών σου κι αυτό, ομολογουμένως είναι ιδιαιτέρως απογοητευτικό.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Για να έχεις τις κομψές και γεμάτες άκρες στα μαλλιά, όπως ιδανικά θα ήθελες, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεσαι. Όλα είναι ζήτημα τακτικής και μεθοδολογίας, γι’ αυτό έχουμε συγκεντώσει 6 μικρές συνήθειες που εάν υιοθετήσεις θα σε βοηθήσουν στην πρόληψη των σχισμένων άκρων.

Χρησιμοποίησε τα σωστά hot tools

Τα ζεστά εργαλεία καταστρέφουν τα μαλλιά, οδηγώντας σε σχισμένες άκρες. Έτσι, εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις ζεστά εργαλεία, χρησιμοποίησε τα σωστά. Οι συσκευές βιοπρογραμματισμού είναι τα μόνα εργαλεία styling μαλλιών που κάνουν τα μαλλιά πιο υγιή καθώς τα χρησιμοποιείς. Δίνουν αμέσως στα μαλλιά υγρασία, λάμψη και συνολικά πιο υγιή όψη.

Εξέτασε τις θεραπείες κομμωτηρίου

Οι θεραπειών στο κομμωτήριο είναι μακράν πιο ισχυρές από τις θεραπείες στο σπίτι. Θεραπείες όπως αυτή της κερατίνης μπορούν να αποτρέψουν το σχίσιμο στις άκρες των μαλλιών. Άλλωστε, οι σχισμένες άκρες είναι αποτέλεσμα της απώλειας φυσικής κερατίνης στα μαλλιά, η οποία συνήθως προκαλείται από σκληρές χημικές ουσίες ή υπερβολική θερμότητα.

Η φροντίδα στο σπίτι

Οι θεραπείες στο σπίτι λειτουργούν ενισχυτικά στις θεραπείες κομμωτηρίου. Προσωπικά, για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα θα σου πρότεινα να τις συνδυάσεις. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχεις άμεση και ορατή βελτίωση της ποιότητας και της όψης των μαλλιών σου.

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Προστάτεψε τα μαλλιά από τον ήλιο και τον άνεμο

Αν εκτίθεσαι σε στοιχεία όπως ο άνεμος, να θυμάσαι να μαζεύεις τα μαλλιά σου σε ένα ponytail ή bun. Έτσι, αποτρέπεις το μπέρδεμα των μαλλιών και κατ’ επέκταση το σπάσιμο και την καταστροφή στις άκρες των μαλλιών.

Το συχνό κούρεμα

Η καλύτερη θεραπεία για τις κατεστραμμένες άκρες των μαλλιών είναι το συχνό κούρεμα, το οποίο πρέπει να εκτελείται περίπου κάθε 6 με 8 εβδομάδες. Αυτή η κίνηση διασφαλίζει ότι τα μαλλιά θα παραμένουν υγιή και δυνατά όσο μακραίνουν.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.