ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πώς να στεγνώνεις τα μαλλιά σου, χωρίς να τα καταστρέφεις


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

14 Φεβρουαρίου 2024

Πώς να στεγνώνεις τα μαλλιά σου, χωρίς να τα καταστρέφεις
IG @maralafontan
Συμβουλές ομορφιάς που εξασφαλίζουν υγιή και λαμπερά μαλλιά, μετά το λούσιμο

Όταν χρησιμοποιείς ένα ζεστό εργαλείο styling στα μαλλιά σου, είναι σχεδόν αναπόφευκτο να αποφύγεις ένα ποσοστό (έστω και μικρό) φθοράς από τη θερμότητα. Εξάλλου, τα μαλλιά μπορούν εύκολα να καταστραφούν με τη χρήση λάθος τεχνικής, προϊόντων ή ρύθμισης θερμότητας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείς να ακολουθείς για να ελαχιστοποιήσεις τη ζημιά.

Αρχικά, θα πρέπει να ενσωματώσεις στη haircare ρουτίνα σου θρεπτικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών που ενισχύουν τα μαλλιά και τα προετοιμάζουν κατάλληλα για να δείχνουν αντοχή στη θερμότητα και τις υψηλές θερμοκρασίες. Τι άλλο, όμως, μπορείς να κάνεις;

Τα beauty tips που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις υγιή τα μαλλιά σου, καθώς τα στεγνώνεις

Ξέπλυνε καλά τα μαλλιά σου

Αφού δουλέψεις «σωστά» τα προϊόντα καθαρισμού και φροντίδας μαλλιών μέσα στο μπάνιο, εστίασε στο καλό ξέβγαλμα. Εάν το σαμπουάν και το conditioner δεν ξεπλυθούν σωστά, θα συσσωρευτούν στα μαλλιά με αποτέλεσμα να γίνουν λιπαρά πιο γρήγορα από το φυσιολογικό.

Χτένισε απαλά τα μαλλιά πριν τη χρήση σεσουάρ

Τα μαλλιά είναι πιο εύθραυστα όταν είναι βρεγμένα, επομένως χρειάζεται να δείξεις προσοχή όταν τα χτενίζεις. Επίλεξε μια φαρδιά χτένα και χώρισε τα μαλλιά σε τμήματα. Έπειτα, ξεκίνα το χτένισμα από τις άκρες και σταδικά ανέβαινε προς τις ρίζες των μαλλιών.

Επένδυσε σε ένα πιστολάκι μαλλιών υψηλής ποιότητας

Τα παραδοσιακά πιστολάκια μπορεί να προκαλέσουν φθορά και φριζάρισμα στα μαλλιά λόγω έλλειψης ελέγχου θερμότητας και ροής αέρα. Τα ιονικά και κεραμικά πιστολάκια μαλλιών, κατά προτίμηση με έλεγχο θερμότητας, μπορούν να στεγνώσουν αποτελεσματικά τα μαλλιά με ελάχιστα ποσοστά φθοράς.

Μια ακόμα λεπτομέρεια που πρέπει να προσέξεις είναι η ισχύς του σεσουάρ μαλλιών. Η ισχύς καθορίζει τη θερμότητα και την ταχύτητα στεγνώματος και ένα πιστολάκι με ισχύ περίπου 1400W θα στεγνώσει αποτελεσματικά όλες τις υφές των μαλλιών χωρίς να υπερβεί τα όρια αντοχής των μαλλιών και να προκαλέσει ζημιά.

Χρησιμοποίησε τη σωστή ρύθμιση θερμότητας για τον τύπο μαλλιών σου

Εάν πιστεύεις ότι οι ρυθμίσεις θερμότητας είναι σημαντικές μόνο όταν εξετάζεις πόσο γρήγορα θα στεγνώσουν τα μαλλιά σου, σκέψου το ξανά. Κάθε τύπος μαλλιών δείχνει ανοχή και αντοχή σε άλλες θερμοκρασίες:

  • Η χαμηλή θερμοκρασία είναι καλύτερη για λεπτά μαλλιά. Αυτό ισχύει και για πιο αδύναμα μαλλιά που έχουν υποστεί σοβαρή βλάβη.
  • Η μέτρια θερμοκρασία είναι η καλύτερη για λεπτές έως μέτριες υφές. Εξασφαλίζει ότι δεν θα στεγνώσει υπερβολικά τα μαλλιά ή δεν θα τα κάψει.
  • Η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολύ χοντρή τρίχα για να αφαιρέσει την υπερβολική υγρασία και εάν τα μαλλιά είναι πραγματικά υγιή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για έλεγχο του φριζαρίσματος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.