ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πώς να διατηρήσεις τα μαλλιά σου υγιή, δυνατά και λαμπερά στην πάροδο του χρόνου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

13 Φεβρουαρίου 2024

Πώς να διατηρήσεις τα μαλλιά σου υγιή, δυνατά και λαμπερά στην πάροδο του χρόνου
IG @hannaschonberg
5 κανόνες ομορφιάς που ευνοούν την μακροζωία των μαλλιών

Τα μαλλιά σου θέλεις να δείχνουν και να «αισθάνονται» υπέροχα, όμως ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να τα προστατέψεις από τη φθορά που αναπόφευκτα προκύπτει με την πάροδο του χρόνου;

Ορισμένες βασικές κινήσεις περιποίησης μαλλιών (συμπεριλαμβανομένου του απλού λουσίματος των μαλλιών) συμβάλλουν στην ενίσχυση της υγείας των μαλλιών. Ό,τι κάνουμε συνειδητά μετράει διπλά για την μακροζωία των μαλλιών.

Πώς να διατηρήσεις τα μαλλιά σου υγιή, δυνατά και λαμπερά στην πάροδο του χρόνου

Λούσε το τριχωτό της κεφαλής, χρησιμοποιώντας μια μαλακή βούρτσα

Με τον ίδιο τρόπο που γίνεται η εφαρμογή ενός ελαίου μασάζ με μια μαλακή βούρτσα, διεγείρει εκθετικά την αισθητικότητα αυτής της χειρονομίας, μπορούμε να κάνουμε ένα πιο χαλαρωτικό και αποτελεσματικό λούσιμο μαλλιών χρησιμοποιώντας μια παχιά βούρτσα. Αυτή η πρακτική βοηθά στο να βαθύ και απαλό λούσιμο των μαλλιών.

Χρόνος έκθεσης με ζεστές πετσέτες

Η εφαρμογή μιας μάσκας ή μιας επανορθωτικής θεραπείας μπορεί να είναι μια καλή ευκαιρία για να εστιάσις ξανά και να μετατρέψεις την αναμονή σε μια στιγμή χαλάρωσης. Όσο πιο χαλαρή είσαι τόσο περισσότερο λειτουργεί η θεραπεία μαλλιών.

Το παιχνίδι των αντιθέσεων

Είναι μια βασική πρακτική των τελετουργιών σπα – κατά τις οποίες πίδακες νερού προσκαλούνται στην περιοχή του λαιμού, γύρω από το πρόσωπο και τα μαλλιά– που μπορούν να εφαρμοστούν και στο σπίτι. Αυτό περιλαμβάνει την έναρξη με πιο ζεστό νερό για να δημιουργήσεις ατμό στο ντους και να επιτρέψεις στους πόρους των μαλλιών να επεκταθούν. Μετά από αυτό μπορείς να συνεχίσεις με κρύο νερό για να αγγειοσυσταλτικό αποτέλεσμα. Με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιείται η παροχή αίματος και ο βολβός της τρίχας αναγεννάται.

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Φροντίδα και έξω από το ντους

Είμαστε αυτό που τρώμε, ακόμη και όταν πρόκειται για την προώθηση της μακροζωίας των μαλλιών μας.

  • Αβοκάντο: Προλαμβάνει την τριχόπτωση και προάγει την αναγέννηση.
  • Σπανάκι: Είναι πλούσιο σε σίδηρο και ψευδάργυρο. Μία από τις κύριες αιτίες της τριχόπτωσης είναι η έλλειψη σιδήρου
  • Καρότο: Είναι πλούσιο σε βήτα-καροτίνη και βιταμίνη C, η οποία επηρεάζει την κυκλοφορία του αίματος μέσα στο τριχωτό της κεφαλής.
  • Λιπαρά ψάρια: Είναι το καλύτερο ψάρι για την πρόληψη της γήρανσης των μαλλιών, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες, βιταμίνες Β12 και ωμέγα 3 οξέα.
  • Αποξηραμένα φρούτα: Όπως αμύγδαλα, καρύδια είναι πλούσια σε βιταμίνες της ομάδας Β.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.