ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Leave-in conditioner: Αξίζει μια θέση στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

11 Φεβρουαρίου 2024

Leave-in conditioner: Αξίζει μια θέση στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου;
IG @romeestrijd
Οι διαφορές του με ένα απλό conditioner

Το conditioner διατηρεί ενυδατωμένες τις ίνες της τρίχας, ενισχύει τις κατεστραμμένες άκρες των μαλλιών, μειώνει το φριζάρισμα και κάνει τα μαλλιά να φαίνονται πιο λαμπερά και αναζωογονημένα. Παράλληλα, κάνει πιο εύκολο το ξεμπέρδεμα των μαλλιών μετά το λούσιμο. Με παρόμοιο τρόπο λειτουργεί και το leave-in conditioner.

Αυτό που στην πραγματικότητα διαφέρει είναι ο τρόπος εφαρμογής τους: τo conditioner εφαρμόζεται στα μαλλιά και στη συνέχεια ξεπλένεται, ενώ το leave-in conditioner έχει σχεδιαστεί για να παραμένει στα μαλλιά μέχρι την επόμενο λούσιμο. Αυτό ακούγεται υπέροχο, αλλά πιθανώς αναρωτιέσαι αν μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως το κλασικό conditioner κι αν μπορεί να χρησιμοποιείται καθημερινά.

Jenny.Gr
IG @romeestrijd

Το πόσο συχνά χρησιμοποιείται ένα leave-in conditioner εξαρτάται από διάφορους παράγοντες: τον τύπο των μαλλιών σου, τη συχνότητα με την οποία λούζεσαι, τα συστατικά που περιέχει το προϊόν, καθώς και η σύσταση χρήσης του προϊόντος από την εταιρεία που το σχεδίασε.

Το καθημερινό λούσιμο των μαλλιών μπορεί να αφαιρέσει την υγρασία από τα μαλλιά και σε αυτό το ζήτημα, έρχεται να δώσει μια «μαγική» λύση, ένα leave-in conditioner:

  • Εάν λούζεις τα μαλλιά σου κάθε μέρα ή κάθε δεύτερη μέρα, για παράδειγμα, μπορείς να χρησιμοποιείς αυτό το προϊόν έπειτα από κάθε λούσιμο.
  • Εάν λούζεις τα μαλλιά σου μόνο μία φορά την εβδομάδα, μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή να συμπεριλάβεις ένα leave-in conditioner στην ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου. Σε αυτή την περίπτωση τα μαλλιά σου είναι ιδιαίτερα ξηρά και χρήζουν μια πιο εντατική ενυδατική και θρεπτική φροντίδα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.