ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πώς να αποκτήσεις πιο όμορφες κι ελαστικές μπούκλες με coconut oil


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

26 Φεβρουαρίου 2024

Πώς να αποκτήσεις πιο όμορφες κι ελαστικές μπούκλες με coconut oil
IG @taylor_hill
Αν έχεις σγουρά μαλλιά, το έλαιο καρύδας μπορεί να γίνει μια «μαγική» προθήκη στη ρουτίνα φροντίδας τους

Αν έχεις σγουρά μαλλιά, γνωρίζεις πόση ενέργεια και προσπάθεια απαιτείται από εσένα την ημέρα που τα λούζεις. Η ρουτίνα φροντίδας για να αποκτήσεις υγιείς, λαμπερές και απόλυτα καθορισμένες μπούκλες μπορεί να είναι μια μακροσκελής διαδικασία με πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα. Το να καταλάβεις τι λειτουργεί καλύτερα για τα δικά σου μαλλιά σου μπορεί να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, δεν παύει όμως να αξίζει τον κόπο. Το λάδι καρύδας θα μπορούσε να είναι μια νέα προσθήκη που θα αλλάξει το παιχνίδι στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου.

Τα οφέλη που προσφέρει το λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας έχει την ικανότητα να ενυδατώνει τα μαλλιά. Το λαυρικό οξύ, ένα φυσικά λιπαρό οξύ, επιτρέπει στα μαλλιά να απορροφούν το λάδι καρύδας στη ρίζα αντί να παραμένουν απλώς στην επιφάνεια, όπως κάνουν κάποια άλλα έλαια. Αυτό δημιουργεί διαρκή υγρασία και μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στην επούλωση της απώλειας πρωτεΐνης. Αν τα μαλλιά σου είναι ξηρά, μπορούν να επωφεληθούν ιδιαίτερα από το λάδι καρύδας. Επιπλέον, το λάδι καρύδας είναι εξαιρετικό για την πρόληψη του φριζαρίσματος και του ξεμπερδέματος της μπούκλας, κάνοντας τη διαδικασία πιο γρήγορη και, κυριολεκτικά, πολύ πιο ομαλή.

Όταν χρησιμοποιείς τακτικά έλαιο καρύδας, βελτιώνεται σημαντικά η συνολική υγεία των μαλλιών, συμπεριλαμβανομένου του τριχωτού της κεφαλής. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε κορεσμένα λιπαρά του επιτρέπει να καταπραΰνει τους ερεθισμούς στο τριχωτό της κεφαλής. Το coconut oil λειτουργεί ως φυσικός φραγμός για την προστασία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής από τα βακτήρια. Όσο για τα ίδια τα μαλλιά, το λάδι καρύδας μπορεί να προσθέσει λάμψη και να τα μαλακώσει.

Η εφαρμογή

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να εφαρμόσεις το λάδι καρύδας στα μαλλιά σου :

  • Αν θέλεις να τα ενυδατώσεις, η ενσωμάτωσή του ως βήμα πριν το λούσιμο είναι μια αποτελεσματική επιλογή.
  • Ένας τρόπος για να αποκομίσεις περισσότερα οφέλη του είναι να το κάνεις απαλό μασάζ στο με λιωμένο έλαιο καρύδας στο τριχωτό της κεφαλής σου πριν το απλώσεις στα μήκη και στις άκρες των μαλλιών σου. Τύλιξε τα μαλλιά σου, χρησιμοποιώντας μια πετσέτα. Την επόμενη μέρα, μπορείς να προσθέσεις σαμπουάν και να το ξεπλύνεις πριν συνεχίσεις με την υπόλοιπη ρουτίνα ομορφιάς των μαλλιών σου. Αυτή η μέθοδος εμποδίζει το σαμπουάν να αφαιρέσει την υγρασία από τα μαλλιά και αντ' αυτού την «κλειδώνει».
  • Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις το έλαιο καρύδας για να ενισχύσεις τη λάμψη που έχουν οι μπούκλες σου. Η μέθοδος είναι απλή: πρόσθεσε λάδι καρύδας στην καθημερινή σου ενυδατική κρέμα ή conditioner και μετά άπλωσέ το στα μαλλιά σου.
  • Για να αποφύγεις το φριζάρισμα, μπορείς να προσθέσεις μικρή ποσότητα από το έλαιο καρύδας στα μήκη και στις άκρες των μαλλιών σου ως το τελευταίο βήμα στη ρουτίνα σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.