ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Microneedling: Είναι πράγματι μια αποτελεσματική λύση ενάντια στην τριχόπτωση;


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

7 Μαρτίου 2024

Microneedling: Είναι πράγματι μια αποτελεσματική λύση ενάντια στην τριχόπτωση;
IG @gigihadid
Η απώλεια μαλλιών είναι ένα ζήτημα που απασχολεί τόσο τους άντρες, όσο και εμάς τις γυναίκες

Στον συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο της περιποίησης και της αποκατάστασης μαλλιών, ένας νέος «υποψήφιος» έχει κάνει την εμφάνισή του στο προσκήνιο: το microneedling για το τριχωτό της κεφαλής. Πρόκειται για μια θεραπεία που υπόσχεται να τονώσει την ανάπτυξη των μαλλιών και να καταπολεμήσει την τριχόπτωση. Η συγκεκριμένη μέθοδος όμως μπορεί πράγματι να δώσει μια αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της απώλειας μαλλιών;

Τι είναι το Mirconeedling

Το Microneedling προκαλεί ελεγχόμενους μικροτραυματισμούς, ενεργοποιώντας τη φυσική θεραπευτική απόκριση του δέρματος. Είναι ευρέως αναγνωρισμένο για την αποτελεσματικότητά του στη θεραπεία ουλών ακμής , διευρυμένων πόρων , ρυτίδων και ραγάδων και έχει επίσης διερευνηθεί για τον πιθανό ρόλο του στην αποκατάσταση προβλημάτων απώλειας μαλλιών.

Jenny.Gr
IG @gigihadid

Μπορεί πράγματι το Microneedling να βοηθήσει στην ανάπτυξη των μαλλιών;

Η αποτελεσματικότητα του microneedling για την τριχόπτωση εξαρτάται πιθανότατα από την υποκείμενη αιτία της τριχόπτωσης και μεμονωμένους παράγοντες όπως η σοβαρότητα της κατάστασης και η γενική υγεία του εκάστοτε οργανισμού. Όσον αφορά στην τριχόπτωση, υπάρχουν μόνο δύο φάρμακα που έχουν εγκριθεί από τον FDA για τη θεραπεία της τριχόπτωσης — η τοπική μινοξιδίλη και η από του στόματος φιναστερίδη, αν και η τελευταία δεν είναι εγκεκριμένη για χρήση σε γυναίκες.

Jenny.Gr
IG @gigihadid

Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τοπική μινοξιδίλη, το microneedling φαίνεται πως λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Με τη δημιουργία «μικροκαναλιών» στο τριχωτό της κεφαλής, το microneedling βοηθά στην ενίσχυση της απορρόφησης της τοπικής μινοξιδίλης, αυξάνοντας ενδεχομένως την αποτελεσματικότητά της. Επιπλέον, οι μικροτραυματισμοί που προκαλούνται από τις βελόνες μπορεί να προκαλέσουν μια απόκριση επούλωσης πληγών, οδηγώντας σε αυξημένη ροή αίματος και παραγωγή κολλαγόνου γύρω από τους θύλακες των τριχών, προάγοντας πιο πυκνή και ταχύτερη αναγέννηση των μαλλιών.


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.