ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Ενυδάτωση μαλλιών: Η καλύτερη μέθοδος για κάθε τύπο μαλλιών


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

22 Μαρτίου 2024

Ενυδάτωση μαλλιών: Η καλύτερη μέθοδος για κάθε τύπο μαλλιών
IG @izabelgoulart
Κάθε τύπος των μαλλιών, έχει διαφορετικές ανάγκες

Η σωστή περιποίηση των μαλλιών είναι απαραίτητη για να κάνεις τα μαλλιά σου να δείχνουν υπέροχα. Να είναι καθαρά, απαλά, λεία και ενυδατωμένα χωρίς την ανεπιθύμητη όψη φριζαρίσματος. Ενδεχομένως έχεις πειραματιστεί, χρησιμοποιώντας διάφορα είδη περιποίησης: σαμπουάν, conditioner και θεραπείες, ώστε βελτιώσεις την υφή των μαλλιών σου και να επιδιορθώσεις τη φθορά. Ωστόσο, θέλεις να διασφαλίσεις ότι εφαρμόζεις το σωστό conditioner για τον δικό σου τύπο μαλλιών.

Λεπτά μαλλιά

Εάν έχεις λεπτά μαλλιά που εμφανίζουν γρήγορα λιπαρότητα, είναι πιθανό να τα λούζεις δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα. Όταν λούζεις πολύ συχνά τα μαλλιά, αφαιρείς τα φυσικά τους έλαια, γεγονός που τελικά τα αποδυναμώνει. Η βαθιά περιποίηση των λεπτών μαλλιών βοηθά στην αποκατάσταση της υγρασίας και προσθέτει τα απαραίτητα έλαια στα μαλλιά. Θα ήταν καλό να εφαρμόζεις το conditioner βαθιάς περιποίησης μετά το λούσιμο και να το αφήνεις να δράσει στα μαλλιά σου για περίπου 10 λεπτά. Εφάρμοζέ το αποκλειστικά στα μήκη και στις άκρες των μαλλιών και απόφυγε να κάνεις μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, καθώς αυτό μπορεί να κάνει τις ρίζες σου πιο λιπαρές την επόμενη μέρα.

Πυκνά μαλλιά

Για εσένα που τα μαλλιά σου έχουν μεγαλύτερη πυκνότητα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι «παλεύεις» με την τραχύτητα και τους κόμπους. Ένα conditioner βαθιάς ενυδάτωσης θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις πιο απαλά και ενυδατωμένα τα μαλλιά σου, αλλά να τιθασεύσεις και το φριζάρισμα. Θα πρέπει να το χρησιμοποιείς δύο φορές την εβδομάδα μετά το λούσιμο και να το αφήνεις να δράσει από μισή έως μία ώρα.

Jenny.Gr
IG @izabelgoulart

Σγουρά μαλλιά

Σε πρώτη ανάγνωση η φροντίδα των σγουρών μαλλιών μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά με τη χρήση κατάλληλων προϊόντων, η φροντίδα τους μπορεί να γίνει εύκολα και με σπουδαία αποτελέσματα. Πιθανότατα έχεις σχηματίσει ήδη μια ρουτίνα περιποίησης που λειτουργεί τέλεια στα δικά σου μαλλιά, συνειδητοποιώντας πόσο απαραίτητο ρόλο κατέχει το conditioner για την βελτίωση της υφή και την όψη τους. Για να προσφέρεις όσο το δυνατό περισσότερη ενυδάτωση και ελαστικότητα στα μαλλιά σου, θα ήταν καλό να αφήνεις το conditioner να δρα για περίπου 15 έως 30 λεπτά, δύο φορές την εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να συντηρείς τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Λιπαρά μαλλιά

Το να έχεις λιπαρά μαλλιά μπορεί να είναι κουραστικό. Πρέπει να το λούζεις κάθε δεύτερη μέρα ή και κάθε μέρα σε κάποιες περιπτώσεις ώστε να δείχνουν φρέσκα και να τα αισθάνεσαι καθαρά. Η λιπαρότητά τους προκαλείται από την υπερπαραγωγή σμήγματος (λόγω ορμονικής ανισορροπίας ή με τη χρήση ακατάλληλων προϊόντων), η οποία συσσωρεύεται στο τριχωτό της κεφαλής και δίνει αυτή την ανεπιθύμητη όψη στα μαλλιά. Σε αυτή την περίπτωση, υιοθετείς την πεποίθηση ότι όσο πιο συχνά λούζεσαι τόσο το καλύτερο πράττεις. Στην πραγματικότητα όμως, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Όσο πιο αραιά λούζεις τα μαλλιά σου, εξισορροπείται σταδιακά η παραγωγή σμήγματος.
Για την περιποίησή τους, η επιλογή προϊόντων ανάλαφρης σύνθεσης είναι μονόδρομος. Το ίδιο ισχύει και για τη σύνθεση του conditioner που χρησιμοποιείς, ώστε να μη βαραίνεις επιπλέον τα μαλλιά σου.

Jenny.Gr
IG @izabelgoulart

Ξηρά μαλλιά

Τα conditioner πλούσιας ενυδατικής φροντίδας είναι ο καλύτερος φίλος σου εάν έχεις ξηρά μαλλιά. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μπορεί να έχεις ξηρά μαλλιά: τα λούζεις πολύ συχνά, ο καιρός είναι πολύ ζεστός ή πολύ κρύος, στεγνώνεις τα μαλλιά σου με πιστολάκι, χρησιμοποιείς εργαλεία styling κ.α. Η κατάσταση αυτή υποδεικνύει ότι τα μαλλιά στερούνται υγρασίας. Επομένως, η περιποίηση που επιλέγεις πρέπει να εστιάζει σε προϊόντα που αναπληρώνουν την υγρασία των μαλλιών. Για να δεις τα μέγιστα αποτελέσματα, μπορείς να εφαρμόσεις το conditioner στα μαλλιά σου το βράδυ και να το αφήσεις να δράσει όλη τη νύχτα, ξεπλένοντάς το το επόμενο πρωί. Εναλλακτικά, όταν δεν έχεις αυτή την πολυτέλεια χρόνου στο πρωινό πρόγραμμα, μπορείς να αφήσεις το conditioner στις άκρες των μαλλιών σου για 10 έως 30 λεπτά, ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται και τις ανάγκες τους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.