ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Είσαι άνω των 50; Αυτά είναι τα συστατικά περιποίησης που βλάπτουν «κρυφά» την υγεία των μαλλιών σου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

29 Μαρτίου 2024

Είσαι άνω των 50; Αυτά είναι τα συστατικά περιποίησης που βλάπτουν «κρυφά» την υγεία των μαλλιών σου
IG @greceghanem
Βρίσκονται σε σαμπουάν και conditioner και ενισχύουν την τριχόπτωση και την απώλεια μαλλιών

Αν είσαι άνω των 50 ετών, ενδέχεται να έχεις βρεθεί αντιμέτωπη με την έντονη τριχόπτωση ή την αραίωση μαλλιών ως φυσική συνέπεια της γήρανσης ή της κακής διατροφής. Για την περίπτωση αυτή, είναι σημαντικό να ζητήσεις τη συμβουλή του δερματολόγου σου με σκοπό να καθορίσετε την καταλληλότερη θεραπεία για εσένα και τις ανάγκες στο τριχωτό της κεφαλής σου.

Ωστόσο, σε ένα ευρύτερο πλαίσιο για την πρόληψη της επιδείνωσης της τριχόπτωσης των μαλλιών σου, θα ήταν καλό να γνωρίζεις τους 7 τύπους συστατικών που βρίσκονται στα σαμπουάν και τα conditioner που θα ήταν καλό να αποφεύγεις να χρησιμοποιείς στα μαλλιά σου.

Σιλικόνες

Οι σιλικόνες, που βρίσκονται συνήθως στα σαμπουάν, συχνά απεικονίζονται ως ευεργετικές λόγω της ικανότητάς τους να ενισχύουν τη λάμψη και τη στιλπνότητα. Ωστόσο, έχουν επιζήμια επίδραση στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής με αποτέλεσμα την απώλεια μαλλιών.

Jenny.Gr
IG @greceghanem

Parabens

Η παρουσία των parabens στα σαμπουάν μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από προβλήματα που σχετίζονται με τα μαλλιά. Αυτά περιλαμβάνουν την ξηρότητα και τον ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής καθώς και ξεθώριασμα του χρώματος μαλλιών και τριχόπτωση.

Χλωριούχο νάτριο

Το χλωριούχο νάτριο χρησιμοποιείται συνήθως στα σαμπουάν και τα condiotioner για να μπορούν να προσφέρουν πυκνότητα στα μαλλιά. Ενδέχεται όμως να προκληθεί ξηρότητα στο τριχωτό της κεφαλής με συμπτώματα ερυθρότητας και κνησμού, αλλά και πιο έντονης τριχόπτωσης.

Θειικά άλατα

Αν έχεις ήδη λεπτά κι ευαίσθητα μαλλιά, η προσθήκη σκληρών προϊόντων με βάση το θειικό άλας μπορεί να επιδεινώσει την τριχόπτωση και να προκαλέσει ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής.

Αλκοόλ

Το αλκοόλ είναι ένα «τοξικό» συστατικό για τα λεπτά, άτονα και αραιά μαλλιά.

Jenny.Gr
IG @greceghanem

Αρώματα

Το άρωμα δεν είναι συχνά ένα συστατικό, αλλά μια συλλογή συστατικών σε χαμηλές συγκεντρώσεις που ο κατασκευαστής ίσως δεν θέλει να αναφέρει άμεσα στα συστατικά. Δεν προκαλεί πιτυρίδα από μόνο του, καθώς προκαλεί ένα ευρύ φάσμα αλλεργιών και η πιτυρίδα μπορεί να είναι μία από αυτές τις συνέπειες.

Τριαιθανολαμίνη (TEA) και Διαιθανολαμίνη (DEA)

Η τριαιθανολαμίνη (TEA) και η διαιθανολαμίνη (DEA) χρησιμοποιούνται σε σαμπουάν και conditioner ως αφριστικοί παράγοντες και γαλακτωματοποιητές. Το DEA και το TEA πιστεύεται ότι βλάπτουν την κερατίνη στα μαλλιά και ερεθίζουν, συμβάλλοντας σε περισσότερη τριχόπτωση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.