ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Γλυκολικό οξύ: To ενεργό συστατικό που χαρίζει λάμψη και ζωτικότητα στα μαλλιά


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

10 Απριλίου 2024

Γλυκολικό οξύ: To ενεργό συστατικό που χαρίζει λάμψη και ζωτικότητα στα μαλλιά
IG @vittoria
Είναι ένα από τα κορυφαία ενεργά συστατικά για την περιποίηση του δέρματος, αλλά είναι επίσης ένα εξαιρετικό συστατικό για λαμπερά, γεμάτα ζωντάνια μαλλιά

Όσον αφορά στα μαλλιά, η λάμψη βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο των πολυπόθητων στόχων κι επιθυμιών μας. Μια παλιά συμβουλή ομορφιάς που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά, αλλά η αποτελεσματικότητά του επιβεβαιώνεται από hair experts, αφορά στο ξέπλυμα των μαλλιών με κρύο νερό αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του λουσίματος. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται σημαντικά η λάμψη των μαλλιών, γιατί ευνοεί την ισορροπία της επιδερμίδας και διεγείρει την παροχή αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, κάτι που, επιπλέον, συνιστάται ιδιαίτερα για την υγεία των μαλλιών.

Ωστόσο, στην κορυφή των νέας γενιάς λύσεων, συναντάμε τις ευεργετικές επιδράσεις που μπορεί να έχει το γλυκολικό οξύ για τα μαλλιά, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τη χρήση του στο δέρμα.

Jenny.Gr
IG @vittoria

Το γλυκολικό οξύ είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για τα μαλλιά

Γνωρίζουμε ότι η χρήση γλυκολικού οξέος στο δέρμα είναι ευεργετική, καθώς το βοηθά να δείχνει πιο φωτεινό, να έχει λεία υφή και καταπολεμά τις ατέλειες. Διεισδύοντας εύκολα στο χόριο, αυτό το απολεπιστικό δρα στην επιφανειακή στιβάδα, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα. Έτσι, προάγει την παραγωγή κολλαγόνου και την κυτταρική ανανέωση.

Λιγότερο γνωστά είναι τα πιθανά οφέλη του γλυκολικού οξέος για τα μαλλιά. Τι ακριβώς προσφέρει; Tο γλυκολικό οξύ είναι ικανό να διεισδύσει στα ανοιχτά λέπια της τρίχας, βοηθώντας στην απομάκρυνση των εναποθέσεων ασβεστίου και των ακαθαρσιών και στη συνέχεια προκαλώντας το κλείσιμό τους. Αυτό κάνει τα μαλλιά άμεσα πιο λαμπερά και πιο ζωντανά.

Jenny.Gr
IG @vittoria

Για να είναι λαμπερά, τα μαλλιά πρέπει να μπορούν να αντανακλούν το φως και, για να συμβεί αυτό, τα λέπια της τρίχας πρέπει να είναι κλειστά, κάτι που δεν συμβαίνει όταν τα μήκη είναι κατεστραμμένα, πορώδη (δηλαδή με ανοιχτά λέπια) ή υποβάλλονται συνεχώς σε χημική επεξεργασία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.