ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Beauté την Κυριακή: Βάφεις τα μαλλιά σου μόνη σου στο σπίτι; Όσα πρέπει να προσέχεις


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

21 Απριλίου 2024

Beauté την Κυριακή: Βάφεις τα μαλλιά σου μόνη σου στο σπίτι; Όσα πρέπει να προσέχεις
IG @camilacoelho
Τι πρέπει να προσέχεις ή να αποφεύγεις να κάνεις όταν βάφεις τα μαλλιά σου στο σπίτι

Σκέφτεσαι να βάψεις τα μαλλιά σου στο σπίτι; Η επιλογή του σωστού χρώματος για να βάψεις τα μαλλιά σου είναι σημαντική και οι τύποι βαφής μαλλιών παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο. Η ημιμόνιμη βαφή μαλλιών είναι εξαιρετική για μια πρόσκαιρη αλλαγή στην εμφάνισή σου, ενώ η μόνιμη βαφή μαλλιών είναι η τέλεια επιλογή εάν θέλεις μια μακροχρόνια αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών σου. Η ημιμόνιμη βαφή μαλλιών τείνει να ξεβγάζεται από τα μαλλιά μέσα σε 4 έως 20 χρήσης σαμπουάν και η μόνιμη βαφή μαλλιών διαρκεί πολύ περισσότερο.

Επιπλέον, πρέπει να είσαι σίγουρη ότι έχεις στην κατοχή σου αρκετά κουτιά ή κιτ βαφής μαλλιών (ανάλογα με τη μάρκα και τον τύπο). Για παράδειγμα, ένα κουτί μπορεί να έχει αρκετή ποσότητα βαφής για κοντά ή λεπτά μαλλιά, αλλά αν τα μαλλιά σου έχουν μήκος τουλάχιστον έως τους ώμους και έχεις πιο παχιά τρίχα, τότε πιθανότατα χρειάζεσαι τουλάχιστον δύο κουτιά βαφής μαλλιών. Είτε βάφεις τα μαλλιά σου για πρώτη φορά μόνη σου, είτε έχεις γίνει πια expert της βαφής μαλλιών, υπάρχουν πάντα ακόμα περισσότερα να μάθεις.

Jenny.Gr
IG @camilacoelho

1. Μην βάφεις τα μαλλιά σου όταν είναι ήδη ταλαιπωρημένα. Η βαφή θα φθείρει ακόμα περισσότερο την ποιότητα των μαλλιών σου.

2. Μην λούζεις τα μαλλιά σου πριν τη βαφή. Τουλάχιστον 24 ώρες πριν τη βαφή προσπάθησε να αποφύγεις το λούσιμο, καθώς τα φυσικά έλαια που εκκρίνονται λειτουργούν ως προστατευτικό φιλμ για το τριχωτό της κεφαλής, μειώνοντας τις πιθανότητες για ερεθισμούς.

3. Μην βάφεις ανομοιόμορφα τα μαλλιά. Χώριζε τα μαλλιά σου σε τμήματα για να είσαι βέβαιη ότι η βαφή έχει κατανεμηθεί σωστά σε όλη την έκταση των μαλλιών.

4. Μην ξεχνάς να ακολουθείς προσεκτικά τις οδηγίες βαφής μαλλιών.

5. Μην αφήνεις τη βαφή μαλλιών για περισσότερο χρόνο από τον προτεινόμενο πάνω στα μαλλιά. Μπορείς να χρησιμοποιείς ένα χρονόμετρο.

6. Μην λούζεις τα μαλλιά σου την επόμενη μέρα μετά τη βαφή. Πρέπει να δώσεις τον κατάλληλο χρόνο για να «κλειδώσει» το χρώμα στα μαλλιά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.