ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πώς να στεγνώνεις τα λεπτά μαλλιά σου, ενισχύοντας τον όγκο τους


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

18 Απριλίου 2024

Πώς να στεγνώνεις τα λεπτά μαλλιά σου, ενισχύοντας τον όγκο τους
IG @mathildegoehler
Το pro hairstyling tip που δημιουργεί αίσθηση όγκου στα λεπτά μαλλιά

Όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα, είναι πιο αδύναμα, εύθραυστα και πιο ευαίσθητα στο σπάσιμο. Τα μαλλιά αποτελούνται από πρωτεϊνικούς δεσμούς που ονομάζονται κερατίνη και προστατεύονται από τις ίνες της τρίχας. Με το λούσιμο, τα λέπια της τρίχας ανοίγουν και αυτές οι πρωτεΐνες σχηματίζουν ασθενέστερους δεσμούς υδρογόνου, καθιστώντας ευκολότερο το σπάσιμο.

Για τα λεπτά μαλλιά, οι πιθανότητες φθοράς αυξάνονται ακόμα περισσότερο. Επομένως, είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποφεύγουμε την έντονη τριβή και να επιλέγουμε μια πετσέτα από μικροϊνες, ώστε να αποβάλλεται απαλά η περίσσεια ποσότητα νερού.

Ένα ακόμα ζήτημα που απασχολεί ιδιαίτερα τις γυναίκες με λεπτά μαλλιά είναι η φυσική έλλειψη όγκου. Όμως αυτό, με τα καταλληλα styling tips μπορεί να ανατραπεί.

Όγκος στα λεπτά μαλλιά

Jenny.Gr
IG @mathildegoehler

Δεδομένου ότι το στέγνωμα των μαλλιών φυσικά στον αέρα μπορεί να κάνει τις ρίζες των μαλλιών να πέσουν και να δείχνουν ακόμα πιο φλατ και άτονες καθώς στεγνώνουν, μια επαγγελματική συμβουλή για να επιτύχεις τον μέγιστο όγκο στεγνώνοντας τα μαλλιά με πιστολάκι είναι να εφαρμόσεις μια μους όγκου στο τριχωτό της κεφαλής. Η μους αυξάνει τον όγκο της τρίχας και δημιουργεί σώμα εξασφαλίζοντας ένα υπέροχο αποτέλεσμα στο styling.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.