ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πώς να ενισχύσεις την πυκνότητα των μαλλιών σου, φυσικά


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

13 Μαΐου 2024

Πώς να ενισχύσεις την πυκνότητα των μαλλιών σου, φυσικά
IG @hannaschonberg
5 συμβουλές ομορφιάς για πιο υγιή και πυκνά μαλλιά

Είτε γεννηθήκες με λεπτά μαλλιά, είτε διανύεις μια περίοδο προσωρινής τριχόπτωσης, είναι απολύτως θεμιτό να θέλεις να κάνεις τα μαλλιά σου πιο πυκνά. Άλλωστε, τα πλούσια και λαμπερά μαλλιά είναι αλήθεια πως αποτελούν σύμβολο αυτοπεποίθησης.

Παρόλο που δεν υπάρχουν γρήγορα beauty hacks για να αποκτήσεις τα μαλλιά που ονειρεύεσαι, υπάρχουν συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις για να αποκτήσσεις πιο υγιή και γεμάτα μαλλία με την πάροδο του χρόνου.

Δώσε προτεραιότητα στην ισορροπημένη διατροφή

Η διατήρηση μιας υγιεινής, ισορροπημένης διατροφής είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για τη συνολική σου υγεία. Μια καλή διατροφή μπορεί επίσης να βοηθήσει το δέρμα σου να φαίνεται ζωντανό και φυσικά να βοηθήσει στην ανάπτυξη των μαλλιών και των νυχιών σου.

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Κάνε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής

Μπορεί να ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αλλά υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις που υποστηρίζουν ότι το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών φυσικά.

Προστάτεψε τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σου από τον ήλιο

Γνωρίζεις ότι η ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες για το δέρμα σου, αλλά έρευνες αποδεικνύουν ότι εξίσου δυσάρεστες μπορεί να είναι για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Οι ακτίνες UV πυροδοτούν τις ελεύθερες ρίζες στο στέλεχος της τρίχας, οι οποίες διασπούν τα δίκτυα δεσμών. Αυτό οδηγεί σε πιο λεπτά, σπασμένα και ξεθωριασμένα μαλλιά. Διατήρησε τα μαλλιά σου καλυμμένα με καπέλο όταν είσαι κάτω από τον ήλιο και επένδυσε σε προϊόντα προστασίας από τον ήλιο, ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες των μαλλιών.

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Έλαχιστοποίησε το άγχος

Καθώς εντείνεται το άγχος, τα επίπεδα κορτιζόλης αυξάνονται, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μακροχρόνια απώλεια μαλλιών.

Να είσαι προσεκτική με το Heat Styling

Το θερμικό styling είναι γνωστό ότι βλάπτει τα μαλλιά. Προκαλεί αφυδάτωση που αποδυναμώνει τη μοριακή δομή. Οι δεσμοί σπάνε και τα μαλλιά αραιώνουν.


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.