COOL GREECE

Καλοκαίρι στην Αθήνα: 5 παραλίες για να πας για μπάνιο με τα παιδιά


JTeam

24 Ιουλίου 2024

Καλοκαίρι στην Αθήνα: 5 παραλίες για να πας για μπάνιο με τα παιδιά
Unsplash/ Seoyeon Choi
Παιχνίδι, βουτιές και γέλια, σε περιμένουν σε αυτές τις παραλίες κοντά στην Αθήνα

Μία μέρα στην παραλία με παιδιά, είναι απλώς ένα ατελείωτο παιχνίδι. Κι ευτυχώς, οι παραλίες στην Αττική καλύπτουν όλα τα γούστα σε ό,τι σχετίζεται με αυτό. Άλλες μικρότερες, άλλες μεγαλύτερες, άλλες πιο ερημικές, άλλες με περισσότερο κόσμο, οι ακτές κοντά στην Αθήνα που είναι ιδανικές για παιδιά, τελικά δεν είναι λίγες.

Εντάξει, μπορεί κάποιες να είναι πιο μακριά για τα δικά σου δεδομένα, αλλά ακόμα και σε απόσταση μισής ή μίας ώρας από την Αθήνα, μπορείς να βρεθείς με την οικογένειά σου σε τέλεια μέρη για να απολαύσετε το μπάνιο σας. Από το Σούνιο, την Κερατέα και το Πόρτο Ράφτη, αυτές είναι μερικές παραλίες που θα λατρέψουν τα παιδιά σου. Μόλις βρήκες πού θα πάτε για μπάνιο το επόμενο Σαββατοκύριακο.

ΚΑΠΕ

Must παραλία για τα μπάνια το καλοκαίρι στην Αθήνα. Η παραλία ΚΑΠΕ είναι μία από τις πιο γνωστές παραλίες στην Αθήνα, απέχει 55 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, και τη λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Ουσιαστικά, το ΚΑΠΕ είναι ένας κολπίσκος με γαλάζια νερά, και ψιλό χαλικάκι, οπότε είναι μια πολύ καλή επιλογή για να πας για μπάνιο τα παιδιά. Το μόνο που πρέπει να ξέρεις είναι ότι για να φτάσεις στην παραλία, θα χρειαστεί να κατέβεις αρκετά σκαλιά - περίπου 100. Δεν είναι από τις οργανωμένες της Αττικής, γι' αυτό προετοιμάσου κατάλληλα.

Πόρτο Εννιά

Το Πόρτο Εννιά βρίσκεται στην Κερατέα, δίπλα από την παραλία Καλοπήγαδο. Είναι ακόμα ένας κολπίσκος με υπέροχα νερά και αμμουδιά και είναι γρήγορα προσβάσιμη από το κέντρο της Αθήνας. Είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά και παρά το γεγονός πως είναι ανοργάνωτη, βρίσκεις εύκολα χώρο για να στήσεις την ομπρέλα σου και να απολαύσεις μερικές βουτιές. Στο πίσω μέρος της παραλίας, υπάρχει μια καντίνα με κρύα σάντουιτς, καφέδες, αναψυκτικά, οπότε εάν ξεχάσεις κάτι, μην αγχωθείς.

Αυλάκι

Λίγο πιο μακριά τώρα, στο Πόρτο Ράφτη, το Αυλάκι ενδείκνυται για μικρούς και μεγάλους. Είναι μια εξαιρετική παραλία γιατί αρχικά δεν πιάνει εύκολα κύμα, έχει γαλάζια σημαία, είναι οργανωμένη και έχει εύκολη πρόσβαση από την Αττική Οδό. Ό,τι πρέπει, δηλαδή, για μπάνιο με τα παιδιά. Μετά το μπάνιο, υπάρχουν και πολλά ταβερνάκια γύρω-γύρω, όπου μπορείτε να τσιμπήσετε κάτι.

Ακτή Ασημάκη

Γενικά στην ακτογραμμή του Σουνίου θα βρεις πολλούς μικρούς, όμορφους κολπίσκους. Ανάμεσά τους και η Ακτή Ασημάκη. Είναι η τέλεια παραλία για να περάσεις όμορφα τόσο εσύ, όσο και τα παιδιά σου. Είναι καθαρή, έχει άμμο και γύρω-γύρω έχει διάφορα μαγαζάκια για όσα χρειάζεσαι.

Χάρακας

Η παραλία Χάρακας βρίσκεται λίγο έξω από το Σούνιο και απέχει σχεδόν μία ώρα από την Αθήνα. Εκτός από την όμορφη διαδρομή, εξίσου όμορφη είναι και παραλία. Τα νερά στη συγκεκριμένη παραλία είναι ρηχά και ζεστά, η άμμος μαλακή και έχει άπλετο χώρο ώστε να είσαι άνετος. Παιχνίδι, βουτιές και γέλια σε περιμένουν.