COOL GREECE

Απόδραση στην Εύβοια: 5 παραλίες με απόκοσμα νερά που θυμίζουν Χαβάη


Ερασμία Αρβανιτά

21 Ιουλίου 2024

Απόδραση στην Εύβοια: 5 παραλίες με απόκοσμα νερά που θυμίζουν Χαβάη
Shutterstock
Όλοι ξέρουμε πως η Εύβοια είναι πάντα μια καλή επιλογή για σύντομες αποδράσεις

Το ημερολόγιο γράφει 21 Ιουλίου. Εάν έχεις φύγει διακοπές, είσαι από τους τυχερούς και τώρα λογικά θα κάνεις της απλωτές σου σε κάποια γαλαζοπράσινη ακτή στην Ελλάδα. Εάν, είσαι από αυτούς που ψήνονται ακόμα στην Αθήνα, τότε σου αξίζει να πας μια μονοήμερη εκδρομή στην Εύβοια. Να νιώσεις πως είσαι για λίγο σε νησί βρε παιδί μου.

Όλοι ξέρουμε πως η Εύβοια είναι πάντα μια καλή επιλογή για σύντομες αποδράσεις το ΣΚ. Οι περισσότερες παραλίες της είναι σχετικά κοντά, όλες τους με χρυσή άμμο και γαλάζια νερά, άλλες με περισσότερο κόσμο και οργανωμένες, άλλες ήσυχες (εάν μπορούμε να το πούμε, πλέον) και απομονωμένες. Στην Εύβοια, βρίσκεις τα πάντα, όπως καταλαβαίνεις.

Και για να μην ψάχνεις, εμείς κάναμε τη δουλειά για σένα και συγκεντρώσαμε 5 από τις πιο όμορφες παραλίες της, που θυμίζουν Χαβάη.

Θαψά

Πήγα πέρυσι πρώτη φορά και δεν ξέρω πώς ακριβώς να περιγράψω τη συγκεκριμένη παραλία. Σοκαριστικά όμορφη; Ίσως. Η παραλία Θαψά, στην Εύβοια, η παραλία που πριν λίγες μέρες έκανε τον γύρο του διαδικτύου καθώς «βούλιαξε» από σκηνές, είναι απλώς ένα όνειρο. Οι αναφορές σε «γαλάζια λίμνη» δεν είναι καθόλου τυχαίες, αφού φτάνοντας εκεί θα δεις απόκοσμα νερά. Η συγκεκριμένη παραλία, είναι στο κεντρικό τμήμα της ανατολικής Εύβοιας, στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης.

Αλμυρίχι

Εγώ, τη βλέπω παντού στο TikTok, δεν ξέρω για σένα. Για πολλούς, είναι μία από τις πιο όμορφες παραλίες στην Εύβοια, και το μόνο αρνητικό που θα μπορούσε να βρει κανείς, είναι πως είναι μικρή σε έκταση. Η παραλία Αλμυρίχι, είναι ένα «διαμάντι» με γαλάζια νερά, όπως είναι και οι περισσότερες παραλίες του Αιγαίου. Είναι αμμώδης, με μικρά βότσαλα και η τέλεια επιλογή για μια μονοήμερη το Σαββατοκύριακο.

Πετάλη

Μιλάμε για μαγευτικές παραλίες στην Εύβοια που θυμίζουν Χαβάη, οπότε η παραλία Πετάλη, δεν θα μπορούσε να λείπει. Η συγκεκριμένη παραλία, βρίσκεται στην ανατολική μεριά του Αιγαίου και πίσω της δεσπόζει το βουνό Δίρφυς! Όπως πολλές άλλες παραλίες στην Εύβοια, η Πετάλη έχει αμμουδιά και μικρό βότσαλο και καταγάλανα νερά. Εκεί, θα βρεις και δύο όμορφες σπηλιές.

Βύθουρη

Θα είμαι ειλικρινής. Δεν έχω πάει στη συγκεκριμένη παραλία, αλλά οι φωτογραφίες «μιλούν» από μόνες τους. Απέχει περίπου δύο ώρες από την Αθήνα, βλέπει στο Αιγαίο Πέλαγος και μπορείς να την πεις και απόμερη. Βράχια, ψιλή άμμος, βότσαλο, γαλάζια νερά. Τι άλλο να περιγράψω; Το μόνο που πρέπει να ξέρεις είναι πως η συγκεκριμένη παραλία, όπως και πολλές άλλες στην Εύβοια, είναι ανοργάνωτη, όποτε προετοιμάσου αναλόγως.

Δάφνη

Η παραλία Δάφνης Νεροτριβιάς απέχει σχεδόν 32 χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα. Φτάνοντας εκεί, θα βρεις ένα beach bar με εστιατόριο, από όπου μπορείς να πάρεις τον καφέ και το φαγητό σου. Στην παραλία, τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και τα πεύκα που χαρίζουν μια αίσθηση δροσιάς, θα σε μαγέψουν. Η παραλία της Δάφνης χωρίζεται, ουσιαστικά σε δύο τμήματα. Το πρώτο είναι αυτό που θα δεις μόλις φτάσεις και το δεύτερο θα το βρεις περπατώντας λίγο στην παραλία.