COOL GREECE

10 παραλίες στα ελληνικά νησιά που μοιάζουν με παράδεισο


Ερασμία Αρβανιτά

10 Ιουλίου 2024

10 παραλίες στα ελληνικά νησιά που μοιάζουν με παράδεισο
Unsplash/ Dimitris Kiriakakis
Σε αυτές τις παραλίες, το καλοκαίρι γίνεται ακόμα πιο όμορφο

Κάθε φορά που επισκέπτομαι ένα ελληνικό νησί, νομίζω ότι βρήκα και την πιο όμορφη παραλία που έχω δει. Πραγματικά, κάθε καλοκαίρι, γίνεται το ίδιο πράγμα. Κι αν κάποιος με ρωτήσει, σχεδόν πάντα μου είναι αδύνατον να σκεφτώ μία παραλία που ξεχωρίζω στην Ελλάδα.

Ιόνιο, Κυκλάδες, Κρήτη, Σποράδες, Δωδεκάνησα. Πραγματικά, δεν γίνεται να χωρέσεις σε ένα μόνο άρθρο τις πιο όμορφες παραλίες του τόπου μας. Όλες τους τόσο μοναδικές, με ξεχωριστή ομορφιά και ιδιαίτερο σκηνικό που σε σαγηνεύουν για διαφορετικούς λόγους. Η επιλογή, είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη.

Σε αυτό το άρθρο, προσπάθησα να συγκεντρώσω 10 παραλίες, 10 από τις όμορφες παραλίες των ελληνικών νησιών, που ίσως σου δώσουν μια «ιδέα» για τον επόμενο προορισμό σου.

Βουτούμι, Αντίπαξοι

Είναι μια από τις πιο διάσημες και ονειρικές παραλίες στους Αντίπαξους. Βότσαλο, ψιλή, λευκή άμμος και νερά με τιρκουάζ αποχρώσεις. Τι άλλο θες; Μία μόνο ματιά στη φωτογραφία, θα σε πείσει πως η παραλία Βουτούμι είναι σαν παράδεισος.

Πορί, Άνω Κουφονήσι

Εάν δεν έχεις πάει Κουφονήσια, αυτό είναι το σημάδι που περίμενες για να κλείσεις έστω και λίγες μέρες διακοπών σε αυτό το εξωτικό νησί. Συγκεκριμένα, η παραλία Πόρι, είναι για πολλούς από τις όμορφες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα κρυστάλλινα νερά και η ψιλή άμμος, σε προσκαλούν για ατελείωτες βουτιές.

Γιδάκι, Ιθάκη

Στο Ιόνιο, δεν έχασε ποτέ κανείς. Η παραλία Γιδάκι, στα νοτιοανατολικά της Ιθάκης, είναι ακόμα μία απόδειξη. Δεν ξέρω τι ακριβώς να πω για αυτό το μέρος. Σε αυτήν την ονειρική παραλία, μπορείς να φτάσεις από ένα μονοπάτι, περπατώντας περίπου μισή ώρα. Αξίζει, και με το παραπάνω.

Σεϋχέλλες, Ικαρία

Η παραλία Σεϋχέλλες είναι ένα εξωτικό «διαμάντι» στην Ελλάδα. Εάν δεν το γνώριζες, θα σε ενημερώσουμε πως αυτό το αριστούργημα δημιουργήθηκε κατά λάθος, μετά από κατολίσθηση βράχων, το 1985. Τα σμαραγδένια νερά της παραλίας, σε ταξιδεύουν κάπου στην Καραϊβική.

Πράσσα, Κίμωλος

H παραλία Πράσσα (ή Πράσα) στην Κίμωλο, έχει τα πιο καθαρά νερά στον κόσμο, και δεν το λέμε εμείς, το λέει και το πρακτορείο Florida Panhandle, μετά από σχετική έρευνα που έκανε. Η παραλία Πράσσα βρίσκεται στο ανατολικό μέρος της Κιμώλου και το χαρακτηριστικό που την ξεχωρίζει είναι το ιδιαίτερο χρώμα της άμμου, από τα πετρώματα που παράγουν την κιμωλία. Απλώς, είναι μοναδική.

Γκιόλα, Θάσος

H Γκιόλα είναι μια φυσική πισίνα στη Θάσο, που περιβάλλεται από βράχια περίπου 20 επί 15 μέτρων, ενώ έχει βάθος 3 μέτρων. Δημιουργήθηκε από τα κύματα της θάλασσας και το σημείο είναι γνωστό στους ντόπιους ως «το Δάκρυ της Αφροδίτης». Η εξωπραγματική ομορφιά αυτής της παραλίας, θα σε εντυπωσιάσει.

Ψιλή Άμμος, Σέριφος

Η Ψιλή Άμμος είναι η πιο δημοφιλής παραλία στη Σέριφο, ενώ πριν μερικά χρόνια είχε ανακηρυχθεί ως η καλύτερη παραλία της Ευρώπης από τους «Sunday Times». Είναι γνωστή για την ψιλή «χρυσαφένια» αμμουδιά της, τα γαλάζια νερά της και το εξωτικό σκηνικό της. Θα σου έλεγα να την αποφύγεις τις μέρες με μελτέμια, γιατί θα βγάζεις άμμο από παντού

Φτέρη, Κεφαλονιά

Όχι, εδώ δεν θα βρεις την παραλία του Μύρτου. Εδώ, θα μιλήσουμε για μια «κρυφή» παραλία στην Κεφαλονιά, στην οποία φτάνεις μόνο με σκάφος. Η παραλία Φτέρη έχει διατηρήσει την παρθένα και άγρια ομορφιά της και γι΄αυτό, είναι μια από τις παραδεισένιες παραλίες της Κεφαλονιάς.

Κλέφτικο, Μήλος

Μόλις φτάσεις στο Κλέφτικο (μόνο με καραβάκι), θα αναρωτηθείς εάν αυτό που βλέπεις είναι πραγματικότητα ή απλώς ονειρεύεσαι. Το Κλέφτικο, είναι ένα σύμπλεγμα από λευκά άγρια βράχια με υπέροχα σχήματα και μικρές και μεγαλύτερες σπηλιές. Για τις άλλες παραλίες της Μήλου δεν θα πω κάτι, τα ξέρεις ήδη.

Χερρόνησος, Σίφνος

Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική με τη Σίφνο, γιατί είναι από τα αγαπημένα μου Κυκλαδονήσια. Η Χερρόνησος, όμως, η βορειότερη παραλία του νησιού, είναι αντικειμενικά ένα μικρό «διαμάντι». Σε αυτό το γραφικό ψαροχώρι, θα βρεις μια υπέροχη παραλία με γαλαζοπράσινα νερά, αλλά και διάφορα ταβερνάκια.