ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Blondes have more fun: 3 τρόποι για να φωτίσεις το χρώμα των μαλλιών σου φυσικά


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

11 Μαΐου 2024

Blondes have more fun: 3 τρόποι για να φωτίσεις το χρώμα των μαλλιών σου φυσικά
IG @romeestrijd
Επιθυμείς πιο ανοιχτό ξανθό χρώμα στα μαλλιά σου, αλλά φοβάσαι να τα βάψεις; Δοκίμασε αυτές τις εναλλακτικές μεθόδους

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάπου θα έχεις ακούσει το παλιό ρητό που λέει ότι «Οι ξανθιές έχουν περισσότερη πλάκα». Αυτό δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε απόλυτα, μπορούμε όμως να πούμε ότι οι ξανθιές γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με προκλήσεις, όπως η φθορά των μαλλιών που προκαλείται από τη διαδικασία ξανοίγματος του φυσικού χρώματος των μαλλιών με ντεκαπάζ και άλλες επαγγελματικές μεθόδους που ακολουθούν οι κομμωτές.

Όμως αξίζει να γνωρίζεις πως εάν έχεις ήδη μια ανοιχτή βάση μαλλιών, μπορείς με απόλυτα φυσικούς τρόπους να ανοίξεις τον τόνο στο χρώματος τους.

Χυμός λεμονιού

Η παλιά τακτική ενίσχυσης της ξανθιάς απόχρωσης των μαλλιών που μπορεί να είχες δοκιμάσει στο παρελθόν ως παιδί είναι στην πραγματικότητα σποδεκτή ακόμα και από hair experts, αλλά μόνο εάν «δουλεύεις» ήδη σε πιο ανοιχτόχρωμα μαλλιά. Η οξύτητα του χυμού λεμονιού του επιτρέπει να επηρεάζει το χρώμα αλλάζοντας τα επίπεδα pH της τρίχας, ωστόσο χρειάζεται ώθηση με χρήση θερμότητας για μέγιστο αποτέλεσμα.

Jenny.Gr
IG @romeestrijd

Χαμομήλι

Αυτό το λουλούδι φέρει μια χρωστική ουσία στα πέταλά του που ονομάζεται απιγενίνη. Η απιγενίνη δημιουργεί μια χρυσαφένια απόχρωση, η οποία μπορεί να προσκολληθεί στον άξονα της τρίχας όταν εφαρμόζεται. Το μπόνους από την εφαρμογή χαμομηλιού στα μαλλιά είναι ότι λόγω των μαλακτικών ιδιοτήτων του απαλύνει επίσης τα μαλλιά και τους χαρίζει λάμψη.

Θαλασσινό αλάτι

Το θαλασσινό αλάτι είναι μια δημοφιλής μέθοδος για το άνοιγμα των μαλλιών, ιδίως την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών όπου περνάμε ατελείωτες ώρες στην παραλία. Βρέχουμε τα μαλλιά με το νερό της θάλασσας κι έπειτα τα αφήνουμε να στεγνώσουν φυσικά κάτω από τις ακτίνες του ήλιου. Μέρα με τη μέρα, παρατηρούμε ότι τα μαλλιά αποκτούν πράγματι πιο ανοιχτούς τόνους ξανθού.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.