ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πώς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής στο χρώμα των μαλλιών σου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

23 Φεβρουαρίου 2024

Πώς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής στο χρώμα των μαλλιών σου
IG @sofiarichiegrainge
Η haircare routine που εξασφαλίζει ένταση, ζωντάνια και διάρκεια στο χρώμα των μαλλιών σου

Αν έχεις βαμμένα ή με ανταύγες μαλλιά, ο βασικός σου προβληματισμός σε σχέση με την εικόνα τους είναι η ένταση και η διάρκεια του χρώματός τους. Σύμφωνα με τους hair experts, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να καταφέρεις να συντηρείς το χρώμα σου αναλλοίωτο μέχρι το επόμενο ραντεβού σου στο κομμωτήριο.

Εμείς δημιουργήσαμε την λίστα με όσα πρέπει να περιλαμβάνει η haircare routine σου για ένα υπέροχο χρώμα μαλλιών που διαρκεί!

Χρησιμοποίησε συνθέσεις ειδικά σχεδιασμένες για τη φροντίδα των βαμμένων μαλλιών

Η χρήση ενός εξειδικευμένου σαμπουάν και conditioner είναι ζωτικής σημασίας για τη φροντίδα των φρεσκοβαμμένων μαλλιών. Για να παρατείνεις τη ζωντάνια του χρώματος των μαλλιών σου, καλό είναι να λούζεις τα μαλλιά σου με σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα. Τα θειικά μπορεί να ξεθωριάσουν το χρώμα πιο γρήγορα.

Αντιστάσου στο υπερβολικά συχνό λούσιμο των μαλλιών

Εάν έχεις την τάση να λούζεσαι καθημερινά, θα ήταν προτιμότερο να το αποφύγεις – ιδώς αμέσως μετά το ραντεβού σου στο κομμωτήριο.

Χρησιμοποίησε μια εβδομαδιαία περιποίηση μαλλιών

Δεδομένου ότι η βαφή τεχνικά είναι μια χημική θεραπεία, θέλεις να προσφέρεις ξανά θρέψη στα μαλλιά σου για να είναι υγιή. Μια εβδομαδιαία περιποίηση μαλλιών (με κάποιο έλαιο ή μάσκα) είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση της βλάβης και την ενίσχυση της μακροζωίας του χρώματος.

Χρησιμοποίησε τα hairstyling tools σε χαμηλές θερμοκρασίες

Είναι ευρέως γνωστό ότι τα ζεστά εργαλεία μπορούν να βλάψουν τα μαλλιά εάν δεν χρησιμοποιηθούν σωστά. Όταν μάλιστα προσθέτεις τη χρωματική επεξεργασία στην συνάρτηση, πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική με τη θερμότητα στα μαλλιά σου, καθώς μπορεί να επηρεάσει το χρώμα και να προκαλέσει σπάσιμο της τρίχας.

Λούσιμο με κρύο νερό

Λούζοντας τα μαλλιά σου με κρύο νερό είναι πραγματικά ευεργετικό για το χρώμα τους.

Προστάτεψε τα μαλλιά από τον ήλιο

Η υπερβολική έκθεση στο ηλιακό φως μπορεί να προκαλέσει το ξεθώριασμα του χρώματος των μαλλιών. Η χρήση προϊόντων που τα προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή αυτού.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.