HOME SWEET HOME

6 πράγματα που δεν πρέπει να ρίχνεις ποτέ στον νεροχύτη, γιατί βουλώνει


JTeam

25 Ιουλίου 2024

6 πράγματα που δεν πρέπει να ρίχνεις ποτέ στον νεροχύτη, γιατί βουλώνει
Unsplash/Kam Idris
Ακόμα και τα πιο μικρά λάθη, μπορεί να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα

Είναι εύκολο να μπεις στον πειρασμό να ρίξεις οποιοδήποτε υγρό στον νεροχύτη της κουζίνας ή ακόμα και κομμάτια φαγητού που έχουν απομείνει στο ταψί. Το ξέρουμε, το έχουμε κάνει όλοι, το έχουμε μετανιώσει όλοι. Δυστυχώς, υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να ρίχνεις στον νεροχύτη σου. Γιατί ακόμα και τα πιο μικρά λάθη, μπορεί να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα.

Εάν ο νεροχύτης σου έχει υποστεί πολλές φορές απόφραξη ή έχεις την τάση να ρίχνεις σχεδόν τα πάντα εκεί, ήρθε η ώρα να ενημερωθείς για το τι δεν πρέπει να ρίχνεις στην αποχέτευση. Ό,τι μπαίνει στην αποχέτευσή σου πρέπει κάπου να καταλήξει, για αυτό πάντα θα πρέπει να έχεις υπόψη σου τη ζημιά που μπορεί να κάνεις στο περιβάλλον ή στα υδραυλικά σου.

Ξεκινάμε:

  • Αλεύρι

Το αλεύρι, όταν αναμειγνύεται με το νερό δημιουργεί έναν παχύρρευστο πολτό που μοιάζει με κόλλα. Ε, φαντάσου αυτός ο πολτός να εισχωρεί στον νιπτήρα σου και μετά στην αποχέτευσή σου. Δεν είναι δύσκολο να φράξει τις σωληνώσεις. Καλύτερα, να πετάς στα σκουπίδια το περιττό αλεύρι κι όχι στον νεροχύτη.

  • Υπολείμματα καφέ

Τα υπολείμματα καφέ, καλύτερα να τα ρίχνεις στον κάδο και όχι στον νεροχύτη σου. Τα κατακάθια του καφέ είναι μία από τις πιο κοινές αιτίες βουλώματος του νεροχύτη της κουζίνας: δεν είναι πλήρως υδατοδιαλυτά και κολλάνε μεταξύ τους όταν βραχούν.

  • Λάδι και λίπη

Ποτέ μην ρίχνεις μαγειρικό λάδι στο νεροχύτη της κουζίνας. Αναμιγνύεται με οποιαδήποτε υπολείμματα, δημιουργώντας μια λιπαρή λάσπη που φράζει γρήγορα τις αποχετεύσεις - ειδικά επειδή το λάδι δεν διαλύεται στο νερό. Τα λίπη, το βούτυρο και η μαργαρίνη είναι απαγορευτικά για τον ίδιο λόγο.

  • Μπογιά

Η μπογιά δεν πρέπει ποτέ να πέφτει στον νεροχύτη. Είτε με βάση το λάδι είτε με βάση το νερό, το χρώμα περιέχει πολλές τοξίνες και χημικές ουσίες που δεν πρέπει να καταλήγουν στο εσωτερικό του νιπτήρα. Στις περισσότερες μπογιές, θα βρεις κανόνες και κανονισμούς που καλύπτουν τον τρόπο ασφαλούς απόρριψής τους.

  • Ζυμαρικά και ρύζι

Το ρύζι, τα ζυμαρικά και οι χυλοπίτες διογκώνονται στο νερό. Αν τα ρίξεις στον νεροχύτη, θα συνεχίσουν να διογκώνονται κάθε φορά που ανοίγεις τη βρύση μέχρι να φράξουν το σύστημα. Τα ζυμαρικά επειδή έχουν αλεύρι, θα γίνουν επίσης κολλώδη και θα γίνουν ένα με άλλα υπολείμματα στους σωλήνες σου.

  • Αυτοκόλλητα φρούτων και λαχανικών

Αυτά τα μικρά αυτοκόλλητα που μπορεί να βρεις στα φρούτα και τα λαχανικά είναι εκπληκτικά επιβλαβή για τον νεροχύτη. Είναι κατασκευασμένα από πλαστικό και κόλλα, οπότε δεν διαλύονται στο νερό. Αντ' αυτού, μπορούν να κολλήσουν στο εσωτερικό των σωλήνων και να παγιδευτούν στα φίλτρα επεξεργασίας. Επομένως, φρόντισε να ξεκολλήσεις αυτά τα αυτοκόλλητα στον κάδο απορριμμάτων πριν τα πλύνεις.