ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

5 τρόποι για να ενυδατώσεις τα ξηρά μαλλιά σου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

29 Μαΐου 2024

5 τρόποι για να ενυδατώσεις τα ξηρά μαλλιά σου
IG @negin_mirsalehi
Η ρουτίνα που αναζωογονεί την εικόνα των ξηρών μαλλιών

Τα ξηρά μαλλιά είναι ένα από τα πιο καθολικά ζητήματα στην περιποίηση των μαλλιών. Αυτό συμβαίνει επειδή η έλλειψη υγρασίας δημιουργεί ένα ντόμινο ανεπιθύμητων καταστάσεων στην όψη και την ποιότητα των μαλλιών. Όταν τα μαλλιά είναι στεγνά, είναι πιο επιρρεπή στο φριζάρισμα, το σπάσιμο και τη θαμπάδα. Τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτή την περίπτωση; Nα ενισχύσουμε τα επίπεδα ενυδάτωσης των μαλλιών, δημιουργώντας ένα ειδικά σχεδιασμένο πλάνο φροντίδας που τελικά, θα αναζωογονήσει τα ξηρά μαλλιά.

Η προετοιμασία των μαλλιών

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να φροντίζουμε τα μαλλιά πριν από το λούσιμο. Ο καλύτερος τρόπος για να ενυδατώσουμε τα μαλλιά πριν τον καθαρισμό είναι τα προετοιμάσουμε. Πώς; Εφαρμόζοντας σε στεγνά μαλλιά ένα θρεπτικό έλαιο, μια μάσκα ή ένα conditioner βαθιάς ενυδάτωσης. Ιδανικά θα πρέπει να το αφήσουμε στα μαλλιά να δράσει για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το λούσιμο.

Jenny.Gr
IG @negin_mirsalehi

Το σαμπουάν

Το σαμπουάν που χρησιμοποιούμε πρέπει επίσης να είναι ενισχυμένο με ενυδατικούς παράγοντες.

Το conditioner

Το τι δεν περιέχει το conditioner μας είναι εξίσου σημαντικό με τα συστατικά που περιέχει. Μερικά ενυδατικά conditioner περιέχουν θειικά άλατα και λαυρυλοθειικό νάτριο (SLS). Η εύρεση ενός conditioner (και ενός σαμπουάν) χωρίς αυτά τα συστατικά είναι ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα για την αποκατάσταση των ξηρών μαλλιών.

Jenny.Gr
IG @negin_mirsalehi

Το «κλείδωμα» της υγρασίας

Το καλύτερο βήμα μετά την περιποίηση των μαλλιών είναι να «κλειδώσουμε» την υγρασία στα μαλλιά, απλώνοντας μια leave-in ενυδατική φόρμουλα. Εξαιρετικά σημαντική είναι επίσης η χρήση ενός θερμοπροστατευτικού προιόντος πριν το στέγνωμα των μαλλιών με πιστολάκι.

Η φροντίδα ανάμεσα στα λουσίματα

Ένας καλός ενυδατικός ορός, ενισχυμένος με θρεπτικά συστατικά μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμος για τα ξηρά μαλλιά, καθώς ανάμεσα στα λουσίματα μπορεί προσφέρει επιπλέον θρέψη και ενυδάτωση.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.