ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Beauté την Κυριακή: 5 πράγματα που πρέπει να αλλάξεις στη ρουτίνα σου για να προστατεύσεις το χρώμα των μαλλιών σου


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

11 Αυγούστου 2024

Beauté την Κυριακή: 5 πράγματα που πρέπει να αλλάξεις στη ρουτίνα σου για να προστατεύσεις το χρώμα των μαλλιών σου
IG @hannaschonberg
Όλα όσα δεν θέλει να γνωρίζεις ο hair colorist σου

Είναι ένα γνωστό μοτίβο για όποια γυναίκα βάφει τα μαλλιά της: Ξοδεύει ατελείωτες ώρες (και αρκετά χρήματα) στο κομμωτήριο για να πετύχει την απόχρωση μαλλιών που ονειρεύεται. Μόνο που μέσα σε λίγες εβδομάδες η απόχρωση αυτή αρχίζει να αλλοιώνεται και να ξεθωριάζει. Κι ενώ μπορεί να νομίζει ότι η μόνη λύση είναι οι συχνότερες επισκέψεις στο κομμωτήριο, υπάρχουν στην πραγματικότητα μερικές απλές αλλαγές που μπορεί να κάνει στο σπίτι για να βοηθήσει το χρώμα των μαλλιών της να παραμείνει ζωντανό και λαμπερό περισσότερο.

Αν έρχεσαι κι εσύ αντιμέτωπη ακριβώς με αυτό το πρόβλημα, εδώ θα βρεις τα beauty tips που θα σε βοηθήσουν να παρατείνεις τη διάρκεια στο χρώμα των μαλλιών σου.

Beauty tip 1: Άλλαξε το φίλτρο του ντους

Η βιομηχανία ομορφιάς δίνει μεγάλη έμφαση στα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στη ρουτίνα των μαλλιών μας, αλλά όπως αποδεικνύεται, το φίλτρο του ντους μπορεί επίσης να έχει σημαντικό αντίκτυπο στη μακροζωία του χρώματος των μαλλιών μας.

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Beauty tip 2: Δρόσισε τη θερμοκρασία του νερού στο ντους

Αν και μας αρέσει η αίσθηση ενός ζεστού ντους (είναι μια στιγμή απόλυτης αυτοφροντίδας,), τα μαλλιά μας δεν αγαπούν τόσο πολύ το ζεστό νερό. Η θερμότητα από το ντους μπορεί πραγματικά να προκαλέσει το άνοιγμα της επιδερμίδας της τρίχας, το οποίο επιτρέπει στο χρώμα να «δραπετεύσει».

Beauty tip 3: Χρησιμοποίησε σαμπουάν και conditioner για βαμμένα μαλλιά

Ο No1 κανόνας συντήρησης του χρώματος μαλλιών είναι να χρησιμοποιούμε προϊόντα μαλλιών ειδικά σχεδιασμένα για τα βαμμένα μαλλιά. Διατηρούν τα μαλλιά υγιή και το χρώμα τους πιο λαμπερό και ζωντανό.

Jenny.Gr
IG @hannaschonberg

Beauty tip 4: Πες «ναι» σε ένα deep conditioner

Λίγο παραπάνω TLC είναι πάντα μια ευπρόσδεκτη απόλαυση για τα διψασμένα μαλλιά, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα βαμμένα μαλλιά, τα οποία έχουν την τάση να είναι ακόμη πιο αφυδατωμένα μετά τη βαφή

Beauty tip 5: Προστάτεψε τα μαλλιά από τη θερμότητα

Όταν τα μαλλιά είναι φρεσκοβαμμένα, μπορεί να είναι δελεαστικό να τα φορμάρουμε συνεχώς. Ωστόσο, τα βαμμένα μαλλιά είναι πιο εύθραυστα και αδύναμα, επομένως πιο επιρρεπή στο σπάσιμο και τη φθορά που προκαλεί η θερμότητα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.