ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Οι 5 τύποι φθοράς των μαλλιών


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

10 Ιουλίου 2024

Οι 5 τύποι φθοράς των μαλλιών
IG @franziskanazarenus
Από τις σπασμένες άκρες έως την τριχόπτωση, μάθε πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις τον κλαθε τύπο φθοράς ξεχωριστά

Ακόμα κι αν λαμβάνεις τις κατάλληλες προφυλάξεις για την υγεία των μαλλιών σου - όπως διαλείμματα από το styling, τακτική χρήση μάσκας μαλλιών και παράταση του χρόνου μεταξύ των ραντεβού σου στο κομμωτήριο για βαφή- τα μαλλιά σου μπορεί να παρουσιάζουν σημάδια φθοράς. Εάν παρατηρείς ότι τα μαλλιά σου έχουν χάσει τη λάμψη τους ή τον όγκο τους και είναι άτονα και ξηρά, ίσως είναι απολύτως απαραίτητο να αναγωρίσεις το πρόβλημα και να τους προσφέρεις την κατάλληλη φροντίδα.

Φθορά χρώματος

Ακόμη κι αν έχεις κάνει ένα διάλειμμα από την επανειλημμένη εφαρμογή βαφών, τα μαλλιά χρειάζονται χρόνο για να θεραπεύσουν τη φθορά. Ένας καλός τρόπος για να βεβαιωθείς ότι το χρώμα σου προκαλεί όσο το δυνατόν λιγότερη ζημιά: Βρες έναν επαγγελματία που νοιάζεται κατά κύριο λόγο για την υγεία των μαλλιών σου. Έπειτα, επίλεξε μια σειρά περιποίησης μαλλιών που στόχο έχει να συντηρεί όσο το δυνατό πιο ζωντανό και λαμπερό για περισσότερο καιρό το χρώμα των μαλλιών.

Jenny.Gr
IG @franziskanazarenus

Split Ends

Δεν χρειάζεσαι μικροσκόπιο για να εντοπίσεις την ψαλίδα στις άκρες των μαλλιών. Σε αυτή την περίπτωση, το κόψιμο των μαλλιών είναι πραγματικά η καλύτερη λύση για να απαλλάξεις τα μαλλιά σου από αυτή. Με αυτό τον τρόπο, τα μαλλιά σου θα δείξουν αμέσως πιο πλούσια, ζωντανά και υγιή. Για να διατηρείς το αποτέλεσμα, είναι καλό να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία του κουρέματος κάθε 2-3 μήνες.

Χημική βλάβη

Χημικές θεραπείες, όπως οι περμανάντ , απογυμνώνουν την τρίχα γεγονός που οδηγεί σε σπάσιμο. Η καλύτερή σου άμυνα; Η πρόληψη. Εφάρμοσε στο εβδομαδιαίο σου beauty plan πρακτικές που προάγουν την υγεία των μαλλιών και τη θρέψη των ινών της τρίχας.

Jenny.Gr
IG @franziskanazarenus

Φθορά από τη θερμότητα

Η εξάρτηση από εργαλεία styling σην καθημερινή σου ρουτίνα μπορεί να αποκαλυφθεί με πολλές ενδείξεις φθοράς στα μαλλιά σου: ξηρότητα, ατίθασα μήκη και άκρες κ.α. Για να «θωρακίσεις» όσο καλύτερα τα μαλλιά, μην ξεχνάς να τους εφαρμόζεις ένα καλό θερμοπροστατευτικό προϊόν. Πρέπει επίσης ιδανικά να ρυθμίζεις κατάλληλα τη θερμοκρασία των εργαλείων σου, σύμφωνα πάντα με την υφή και το πάχος των μαλλιών σου.

Jenny.Gr
IG @franziskanazarenus

Τριχόπτωση

Πολλά διαφορετικά πράγματα μπορούν να προκαλέσουν αραίωση και απώλεια μαλλιών, συμπεριλαμβανομένης της βλάβης στα μαλλιά. Ωστόσο, αυτά είναι τα δύο προβλήματα κρύβουν πίσω τους διαφορετικές αιτίες. Η αραίωση του μεμονωμένου στελέχους τρίχας χωρίς ορατή αποβολή αναφέρεται ως «μικρογραφία» και παρατηρείται στην αραίωση γυναικείων μοτίβων, γνωστή και ως ανδρογενετική αλωπεκία. Η τριχόπτωση προκαλείται από δεκάδες πράγματα που μπορεί να περιλαμβάνουν υποκείμενα ορμονικά προβλήματα, στρες, φαρμακευτική αγωγή, μετά τον τοκετό, πιτυρίδα, ψωρίαση, αυτοάνοσα νοσήματα, διατροφικές ανεπάρκειες, αλλεργικές αντιδράσεις και πολλά άλλα. Οι πλεξούδες και οι σφιχτές αλογοουρές μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε απώλεια μαλλιών. Κάνε ένα διάλειμμα από τα συγκεκριμένα hairstyles για να μειώσεις την ένταση που ασκείται στη ρίζα των μαλλιών. Εάν αντιμετωπίζεις σοβαρή απώλεια μαλλιών, θα ήταν καλό να απευθυνθείς άμεσα στον δερματολόγο σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.