ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΛΛΙΑ - ΝΥΧΙΑ

Πώς χρησιμοποιείται το έλαιο argan, για υγιή, δυνατά και λαμπερά μαλλιά


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

18 Ιουλίου 2024

Πώς χρησιμοποιείται το έλαιο argan, για υγιή, δυνατά και λαμπερά μαλλιά
IG @ginemargrethe
Το έλαιο argan είναι ο «υγρός χρυσός» της περιποίησης μαλλιών

Πρόκειται για ένα από τα πιο περιζήτατα και πολύτιμα έλαια περιποίησης μαλλιών. Το έλαιο argan αξιοποιεί όλες του τις δυνατότητες για να κάνει τα μαλλιά μας πιο υγιή, δυνατά και λαμπερά. Eίναι πλούσιο σε βιταμίνη D και E, παρέχει υγρασία και βοηθά στη μείωση της φλεγμονής στο τριχωτό της κεφαλής, εάν υπάρχει πρόβλημα με ξηρότητα ή πιτυρίδα. Επίσης βοηθά στη δημιουργία ενός φραγμού γύρω από το στέλεχος της τρίχας χωρίς να το αφυδατώνει, γεγονός που το καθιστά χρήσιμο ως θερμοπροστατευτικό. Είναι επίσης εξαιρετικό για την πρόληψη της ψαλίδας και του φριζαρίσματος, ενώ χαρίζει παράλληλα μοναδική λάμψη στα μαλλια.

Jenny.Gr
IG @ginemargrethe

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη από τη χρήση του ελαίου argan είναι η ικανότητά του να προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών. Είναι πλούσιο σε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που προάγουν ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής. Αυτό οδηγεί σε ταχύτερη ανάπτυξη των μαλλιών, καθώς και στην προστασία του στελέχους της τρίχας από το σπάσιμο.

Πώς χρησιμοποιείται το έλαιο argan

Υπάρχουν πολλοί τρόποι χρήσης του ελαίου argan καθώς ενσωματώνεται πολύ συχνάσε συνθέσεις προϊόντων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του ως έλαιο ή επίσης να προστεθεί σε προϊόντα όπως μάσκα, ορός μαλλιών ή σαμπουάν για να ενισχύσει τη δράση τους.

Jenny.Gr
IG @ginemargrethe

Για την ξηρότητα στο τριχωτό της κεφαλής ή την εξάλειψη της πιτυρίδας, το έλαιο argan μπορεί να προστεθεί σε μια μάκα μαλλιών η οποία μπορεί να εφαρμοστεί άφοβα και στο τριχωτό της κεφαλής.


Για ενισχυμένη λάμψη και προστασία κατά της θερμότητας, μπορούμε να προσθέσουμε μερικές σταγόνες ελαίου argan και να τις ζεστάνουμε στις παλάμες των χεριών προτού τις εφαρμόσουμε στα μαλλιά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς, την τέλεια εφαρμογή τους και τα πιο hot beauty news.